Nyolcszáz fős birkózó és szumóverseny lesz

Hagyományosan, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában megrendezett Érd Kupával indítja az évet az Érdi Spartacus SC, amely az ezúttal is kétnapos viadalon előbb a birkózóknak, majd a szumósoknak szervez nagyszabású versenyt.

Hasonló tartalmaink:

Az egyesület január 13-án és 14-én tartja a viadalt, melynek első napján a birkózók vesznek részt a Lakatos Gábor Emlékversenyen, amely egy nemzetközi, meghívásos egyéni és csapatverseny. A viadalon gyermek, diák II, diák I, serdülő, kadet és junior korcsoportban, szabad és kötöttfogásban, összesen 52 súlycsoportban zajlanak a küzdelmek három szőnyegen. Tar Mihály az Érd Tv Mozgás című műsorában  elmondta, bízik benne, hogy nem lépik túl az ötszáz fős létszámot a birkózók, mert akkor már hely szűkében lennének, ám várhatóan félezren is lehetnek a versenyen.

Vasárnap a szumósoké a főszerep, ahol az Agroforrás Kupán az U21-es, U18-as, U16-os, U14-es, U12-es, gyermek, női és férfi kategóriában küzdenek meg egymással a nemzetközi mezőny tagjai. A viadal egyrészt egy válogatóverseny a korosztályos világversenyekre, másrészt a kvalifikáció egyik állomása a nem olimpiai sportágak legnagyobb eseményére, a Világjátékokra. A szumóversenyen 67 súlycsoportban indulhatnak versenyzők, s több mint 350 sportoló, köztük több mint 200 külföldi versenyző érkezik a három dohiós viadalra.

Címkék