Pest megyei rangadót vesztett az ÉRD

Három góllal, 27–24-re kikapott a GVM Europe-Vác vendégeként az ÉRD női kézilabda csapata a K&H liga tizenegyedik fordulójában. Szabó Edina lányai a kezdeti háromgólos hátrányból csak egyszer tudtak felkapaszkodni.

Hasonló tartalmaink:

Nem indult jól az ÉRD női kézilabda csapatának az éve, hiszen az első percekben rögtön 3–0-ra lépett meg a házigazda, s annak ellenére sem tudott felkapaszkodni az ÉRD, hogy Janurik Kinga bravúrt bravúrra halmozott a vendégkapuban. A támadásokba sok hiba csúszott, mégis a félidő derekán utolérte ellenfelét Szabó Edina gárdája (6–6). Viszont a vezetést már nem sikerült megszerezni, az ötperces gólcsendet pedig a dunakanyari egylet törte meg, s ismét két góllal vezetett. A játékrész utolsó tíz percében pedig a korábbi érdi irányító, a nyáron Vácra visszatérő Barján Bianka sorozatban négyszer járt túl Janurik Kinga eszén, míg a szünetre 13–10-es hazai előnnyel vonultak a felek.

Aztán a második játékrészben mintha egy új meccset kezdett volna a Vác: megint hármat szórt zsinórban, így 16–10-re vezetett, s amikor meg lehetett volna az esély az érdi zárkózásra, akkor vagy hiba csúszott a gépezetbe, vagy Barbara Arenhartban akadt el a labda. Sőt, a váci hálóőr egy szabaddobás után megszerezte idénybéli hatodik találatát is, így Szilágyi Zoltánék az utolsó negyed órára nyolcgólos előnnyel fordulhattak. A végjátékban felcsillant a remény az érdi szurkolók szemében, amikor több lerohanásos gólt szereztek Coralie Lassourcék, s sorozatban öt gólt jegyezve feljöttek 25–22-re, ám Szilágyi Zoltán jó ütemű időkérése megakasztotta az érdieket, akik nem tudtak egyenlíteni, s háromgólos, 27–24-es vereséget szenvedtek.

– Jó hangulatú mérkőzés volt, az ÉRD nem állt igazán készen a harcra és a játékra. Az első félidőben nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk mindenben. Ez túl nagy előny volt és a második félidőt sem kezdtük jól, úgyhogy olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy bármennyire iparkodtunk és szerettek volna a lányok az utolsó pillanatig valahogy győzni, erre már nem volt esély. Ami nekem pozitívum, hogy sok játéksomnak tudtam játéklehetőséget adni. Tanulják az emberek, hogyan kell küzdeni, harcolni, de bízom a csapatomban. Ez most egy nehezebb pillanat, egy kicsit az igazság pillanata. Ez egy különleges helyzet, mert nyílttá vált a bajnokság, de ezért jó a magyar bajnokság. A mi lányaink is fel fogják venni a kesztyűt – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Nagyon szomorúak vagyunk, hogy nem sikerült elvinnünk a két pontot. Nem úgy kezdtük az első félidőt és nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna… A második félidő elején sem. Későn kezdtünk el küzdeni, de ami pozitívum, hogy nem tudtak megtörni minket a váciak, amikor nyolc góllal elmentek. Ahogyan a jóban, úgy a rosszban is együtt vagyunk és azon leszünk minden edzésen, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amiket most vétettünk. Hosszú még a bajnokság, bármi megtörténhet, kemény meccsek vannak még minden szempontból. Ahogy most is és mindig, megyünk együtt tovább és harcolunk egymásért – mondta Janurik Kinga.

– Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy kiváló csapatot sikerült hazai pályán, fantasztikus hangulatban megvernünk és az első perctől kezdve nagyon koncentráltan küzdöttünk. Bizonyos időszakokban jól is játszottunk. A védekezésben, amire készültünk taktikailag, azt nagyjából jól betartottuk. A támadójátékban megzavart bennünket az ÉRD nyitottabb védekezése, de aztán a második félidőben megint sikerült ráállnunk erre a védekezésre és sikerült gólokat lőnünk, bár a végén elfáradtunk és az ÉRD kihasználta ezt a lehetőséget és szerencse, hogy több góllal is vezettünk, hiszen az elszórt labdákból azonnal megfutott bennünket az ellenfelünk. Büszke vagyok a két pontra. Dolgozunk tovább! – nyilatkozta a Vác szakvezetője, Szilágyi Zoltán.

– Egy nagyon jól felkészült és erős csapat ellen nagyon boldog vagyok, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot. Egész héten jól dolgozott a csapatunk. Amire készültünk, azt taktikailag betartottuk, ennek ellenére nagyon jó érzés volt, hogy el tudtunk menni öt-nyolc góllal is. Büszke vagyok a csapatomra – fogalmazott a korábbi érdi, a Vácra visszatérő játékmester, Barján Bianka.

Az ÉRD legközelebb január 20-án, a Magyar Kupában játssza 2018-as első hazai tétmérkőzését az ÉRD Arénában, amikor a DVSC-TVP látogat Szabó Edina alakulatához.

K&H Női Kézilabda Liga, 11. forduló
GVM EUROPE-VÁC–ÉRD 27–24 (13–10)
Vác, 550
néző. V: Bonifert, Oláh
VÁC: ARENHART 1 – Jovetic 2, BARJÁN 5, Lakatos R. 1, Helembai F. 2, DE SOUZA 10 (4), RADOSZAVLJEVICS 4
Csere: Suba (kapus), Diószegi 1, Kovács P. 1, Szondi, Kácsor, Szamoránsky P.
Edző: Szilágyi Zoltán

ÉRD: JANURIK – Krpez Slezák 6 (1), Kiss N. 2, SIGNATÉ 5, Kisfaludy 1, Roberts 1, Gávai 1
Csere: Foggea (kapus), A. Bulatovics, Tóth G. 2 (1), M. González 2, Klivinyi, C. Lassource 4, Szabó L.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 10. p.: 6–3. 15. p.: 6–6. 23. p.: 8–7. 28. p.: 12–9. 34. p.: 16–10. 42. p.: 22–14. 51. p.: 25–17. 56. p.: 25–22.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

Címkék