Hol a határ? Bűnmegelőzésről fiataloknak

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak kedden a Teleki iskola hetedikeseinek. A játékos, filmnézős óra komoly témákat feszegetett: hol a határ a gyerekes csíny és a bűncselekmény között? Mi a tolerancia, és hogyan oldhatók fel a konfliktusok? A rendhagyó órát Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados vezette.

Hasonló tartalmaink:

A bűnmegelőzési programokat nem lehet elég korán kezdeni: már az óvodáskorban érdemes beszélni a gyerekeknek arról, hogy vannak szabályok, és hogy ezekre szükség van – hangsúlyozta Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados, hozzátéve: azok, akik nem tanulják, illetve fogadják el ezt, már kisiskolás korban áldozattá, illetve elkövetővé válhatnak – mutatott rá a százados.

– A kamaszoknak pedig irányt kell mutatni, hiszen ez az útkeresés időszaka. Az önbecsülés, az önismeret fejlesztése nagyon fontos ebben a korban – hangsúlyozta a bűnmegelőzési előadó.

A Teleki iskolában évek óta tartanak bűnmegelőzési előadásokat, az Érdi Rendőrkapitánysággal együttműködve. Mint Brindzik Zsuzsanna tanárnő, az iskola nevelési munkacsoportjának vezetője elmondta, fontosnak tartják, hogy a gyerekek tudják, a cselekedeteiknek – annak, ha valakit szóban vagy fizikailag bántanak – milyen következményeik vannak, és jó, ha ezt egy illetékes mondja el. Ezeken az előadásokon sok szó esik a biztonságos internethasználatról is.

 

Címkék