Útjavítások, útépítések indulnak hamarosan

Idén már február végétől megkezdődhet a földes mellékutcák javítása, mivel a szilárd burkolattal nem rendelkező utakat nagyon megviselte a csapadékos, hideg időjárás. A javítások mellett az építkezésekre is fókuszál a város: több aszfaltút is megújul az idén, és folytatódik a vízelvezetési program is. 2018-ban megkezdődik a csomópontok tervezése is.

Hasonló tartalmaink:

Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly újjáépítették az Ürmös utcát (a Tárnoki és a Vincellér utca között), idén pedig a folytatása, azaz a Csaba utca épül meg, egészen a Diósdi útig.

Érd nyugati területén újjáépítik a Folyondár utca egy szakaszát, a Törökbálinti út és Alsóerdősor utca közt, és új aszfaltot kap az Alsóerdősor utca (az Eperfa és a Folyondár utcák között). Folytatódik a már megkezdett csapadékvíz-elvezetési program is.

A város keleti felén idén megkezdődnek a munkálatok a Szent István–Lőcsei–Szovátai úton: a csapadékvíz-elvezetést mindenütt megoldják, és újraaszfaltozzák a Szenti István és Szovátai utakat. Várhatóan ez a projekt is befejeződik még az idén.

A kivitelezési munkák mellett megkezdődik több városi csomópont, illetve út tervezése is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az aszfaltutak mellett kiemelt figyelmet fordítanak a földutakra: a téli esőtől, hótól, fagytól leromlott mellékutcák javítását idén már február végén megkezdi a város – jelentette be T. Mészáros András.

Mészáros Mihálytól, az ÉKFI vezetőjétől megtudtuk: munkatársaik az idő enyhülésével elvégzik a felmérést, hogy mely utcák szorulnak nagyobb javításra, és hol elég csupán a lyukakat betömni. A bejelentések rendszeresen érkeznek a lakosságtól, és ahol szükséges, már most beavatkoznak. Az aszfaltutakat pedig folyamatosan javítják a télen – hidegaszfaltos technológiával –, de a munkálatok  jelentős része tavasszal várható, hiszen az idő melegedésével jönnek elő a törések, repedések a szilárd burkolaton.

Jelenleg az ÉKFI-nél nem az útjavításon, hanem a síkosságmentesítésen van a fő hangsúly: az elmúlt napokban sok helyről jeleztek jegesedést, és bár a földes mellékutcákat nem sózhatják úgy, mint a főutakat, a lejtős részeken segítenek a lakóknak a síkosságmentesítésben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

 

Címkék