Több mint húsz percig tartották magukat

Bő húsz percig egyenrangú ellenfele volt a Bajnokok Ligája-címvédő Győrnek, ám végül 36–23-as vereséget szenvedett a Rába partján a Budaörs a K&H liga tizenkettedik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Jól kezdett, öt perc után 3–2-re, tizenkét perc után pedig már 7–4-re is vezetett a Budaörs a Győr vendégeként, ám a jóval esélyesebb házigazda a 23. percben utolérte ellenfelét (11–11), sőt, a szünetre már ötgólos előnnyel vonult.

A fordulás után pedig a papírforma beigazolódott, a tizenegy gólig jutó Nora Mörk vezette házigazda pedig 36–23-ra győzött.

– Ahogy ígértük, nyílt sisakkal vonultunk a pályára. Amíg a két rutinosabb játékosunk meghatározta a játékunk tempóját, addig úsztunk az árral, utána már jöttek a problémák. Nálunk alapkoncepció, hogy minden meccs ünnep, ez kiemelten igaz a BL-címvédő ellenire, így értelemszerűen mindenkinek játéklehetőséget adtam. Általában rosszul oldjuk meg ezeket a küzdelmeket a nálunk sokkal erősebb csapatokkal szemben, de ez most eredménytől független, úgy gondolom, jól sikerült. A különbség reális, a pozitívumoknak örülünk, a negatívumokat pedig megpróbáljuk kijavítani – értékelt Mihály Attila, a Budaörs vezetőedzője.

– Érződött a Budaörs mai játékán, hogy nem véletlenül verték meg a Siófokot. Az is teljesen tiszta volt, hogy ha nem koncentrálunk megfelelően, akkor nagyon sok problémát tudnak okozni nekünk. Más volt a szándékunk, mint amit a meccs elején mutattunk, így hátrányból kellett felállnunk és a B-tervet elővennünk. Dicséretes, hogy akkor sem adták fel a küzdelmet, mikor már megtaláltuk az ellenszert a játékukhoz. A meccs utolsó periódusában jó volt látni bizonyítani a fiatalokat mind a két oldalon – így Ambros Martín, a Győr szakvezetője.

K&H Női Kézilabda Liga, 12. forduló
Győri Audi ETO KC–Budaörs 36–23 (16–11)
Legjobb dobók: N. Mörk 11 (2), Görbicz 5 (2), Bódi, Tomori, Hansen 3-3, ill. Szöllősi-Zácsik 6 (1), Gerháth, Zsigmond 3-3

 

Címkék