Érd környékén elfogadható a levegő minősége

Két településen veszélyesnek, három helyen egészségtelennek minősítette a levegő minőségét a szálló por magas koncentrációja miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK). Érd környékén a mérések szerint elfogadható a levegő minősége.

Hasonló tartalmaink:

A honlapjukon található térkép alapján veszélyes a légszennyezettség Szolnokon és Putnokon.
Nyíregyházán, Sajószentpéteren és Kazincbarcikán egészségtelen a levegő, Debrecenben, Miskolcon, Salgótarjánban és Várpalotán pedig kifogásolható a levegő minősége.

A mérések szerint a fővárosban és környékén – Százhalombattán, Tökölön, Székesfehérváron és Tatabányán – elfogadható a levegő minősége.

Az elmúlt 24 óra légszennyezettségi szintjét az úgynevezett levegőhigiénés index (LHI) mutatja meg. Az egyes kategóriák megjelenítésére négy színkódot alkalmaznak. Kék: elfogadható; zöld: kifogásolt; narancssárga: egészségtelen; piros: veszélyes.

A kék az egészségügyi határérték alatt marad; a zöld a tájékoztatási küszöb alatt; a narancs  a riasztási küszöb alatt; a piros esetén viszont riasztást kell kiadni – tehát az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

 

Címkék