Kiütéssel nyertek a kézisek

Továbbra sem tud nyerni az ÉRD Arénában az Alba Fehérvár KC. A K&H női kézilabda liga 12. fordulójában Szabó Edina együttese már a szünetben tizenhárom góllal vezetett, végül 35–22-re verte Deli Rita alakulatát.

Hasonló tartalmaink:

Talán másfél percig volt kérdés. Az Érden, utoljára még a 2012/2013-as szezonban, a Batthyányban győzni tudó székesfehérvári együttes első két támadása egyaránt a remek napot kifogó Janurik Kingában halt el, aki a tőle megszokott pontossággal indította Krpez Slezák Katarinát. A szerb jobbszélső duplájára ugyan még válaszolni tudott a Fejér megyei társulat, ám Temes Bernadett két gólja után az ÉRD zsinórban ötször volt eredményes, Mireya González és Mariama Signaté két-két találata mellett Szabó Laura is betalált, Deli Rita pedig időt kért. Hiába.

Merthogy az érdi henger nem állt le, így a fehérvári vezetőedző a 21. percben másodszor is kénytelen volt magához rendelni övéit, amikor 13–5-ös előnyben voltak Kisfaludy Anették. Az ÉRD sorozatban nyolcszor volt eredményes, melyek közül talán a leglátványosabb Klivinyi Kinga bal kézzel szerzett gólja volt.

S ugyan a játékrész végén egymás után két gólt lőtt a vendég csapat, az ÉRD így is 20–7-es vezetéssel vonult.

A fordulás után némileg zárkóztak PelczéderOrsolyáék, ám nem tudtak tízen belülre kerülni. Csak a 48. percben volt egyszámjegyű a különbség (26–17), amikor JelenaLavko két hétméterest értékesített, míg az érdiek emberhátrányban játszottak. Ám a hajrában az ÉRD ismét visszatette a különbséget, két perccel a lefújás előtt pedig Tóth Gabriella révén 34–20-ra vezettek az érdiek, akik kiütéses, 35–22-es győzelmet arattak.

–Az első félidő egy katasztrófa. A legfájóbb, hogy tudjuk, Janurik Kinga egy remek kapus, de megkönnyítettük a dolgát, mert pontatlanul lőttünk. Több helyzetet kialakítottunk, de nem tudtunk annyi gólt lőni az első félidőben, amennyit kellett volna. A második félidőben a küzdőszellemben és sebességben már javultunk, védekezésben is felkeményedtünk, voltak már támadásban is használható dolgaink, de az ÉRD ma teljesen megérdemelten győzött – nyilatkozta Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője.

– Sajnálom, hogy így sikerült, mert nagyon készültünk rá. Sem támadásban, sem védekezésben nem azt nyújtottuk, amit szerettünk volna, meg amire készültünk. Janurik Kinga ellen elvesztettük a párharcot, sok ziccert kihagytunk, eladott labdáink voltak és így sajnos nem lehet mérkőzést nyerni – mondta Mayer Szabina, a fehérváriak beállója.

– Nagy különbség alakult ki. Sajnálom az ellenfél csapatát, mert nagyon küzdöttek, de egy olyan ÉRD-del találkoztak ma, amely küzd önmagával is, hogy fegyelmezetten, egységesen kézilabdázzon. Nagyon akartak ma a lányok, remek teljesítményt nyújtottak, egységesek voltak és amikor így játszanak, akkor minden csapatnak komoly ellenállást jelentenek. Elégedett vagyok a védekezéssel, mindenki védekezett, önbizalommal, bátran, jó agresszivitással, okosan védekeztek. Ebben nagyot léptek előre, remélem, hogy ez így marad – fogalmazott Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

–Ma a csapatnak minden összejött, amit szerettünk volna. A védekezésünk nagyon jól összeállt és ezt tudtuk is tartani, ehhez jött még Janurik Kinga jó teljesítménye, amiből tudtunk gyors gólokat lőni. Védekezésben is jó megoldásaink voltak, látszik a csapaton az összeszokottság, remélem, ezt tudjuk tartani a jövőben is – jegyezte meg az ötgólos Tóth Gabriella.

Az ÉRD legközelebb a Magyar Kupa ötödik körében, a négyes döntőbe jutásért lép pályára hazai környezetben, amikor február 7-én a GVM Europe-Vác együttesét fogadja az ÉRD Arénában.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 12. FORDULÓ
ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 35–22(20–7)
ÉRD Aréna, 1400
néző. V: Bócz, Wiedemann

ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 8, M. González 4, A. Bulatovics1, Kisfaludy1, SIGNATÉ 3, C. Lassource
Csere: Foggea (kapus), Szabó L. 3 (1), Kiss N. 3, TÓTH G. 5, Klivinyi3, Gávai3, Roberts1, Bernát
Edző: Szabó Edina

FKC: Herr O. – Nascimento, Djordjievszka2, Temes 3, Zsilinszkajtye1, Gorsenyina3, Pelczéder2
Csere:
Gabina (kapus), MENDY3, MAYER 4, Lavko3 (3), Májer1, Rózsás
Edző:
Deli Rita

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 14. p.: 10–3. 23. p.: 15–5. 27. p.: 19–5. 39. p.: 21–10. 45. p.: 25–15. 54. p.: 28–19.
Kiállítások:
8, ill. 2 perc
Hétméteresek:
1/1, ill. 4/3

​fotó: handballerd.hu

 

 

Címkék