Akik karácsony után sem feledkeznek meg a rászorulókról

Karácsony táján egyre népszerűbb jótékonykodni. A szeretet, jótékonyság, önzetlenség lehelete érint meg bennünket ilyenkor, és megyünk, segítenünk, ahogy tudunk. Aztán karácsony elmúlik, és ahogy jött, elillan mi volt, rohanunk tovább mindennapi életünk dolgaival. De vannak páran, akik akkor sem feledkeznek el a rászorulókról.

Hasonló tartalmaink:

A Szociális Gondozó Központ és az érdi egyházi gyülekezetek immáron 5. éve november és március vége között minden vasárnap ételt osztanak Érden a rászorulóknak. Ebben az évben már 400 adag meleg ételt, amelyek közül sokat ki is szállítanak egyedül élő idős emberek, illetve nagycsaládosok részére. Az ételek elkészítését, hozzávalóinak előteremtését minden héten más-más gyülekezet vállalja. A héten a Késői Eső Gyülekezet volt soron. Ott jártunkkor tele voltak a Szociális Gondozó Intézet Emma utcai épületének kertjében a padok emberekkel, mindenki jóízűen falatozott. Paróczai Zoltánné Mariann, az érdi Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ vezetője, aki az ételosztást koordinálja a kezdetektől minden egyes alkalommal, rátermetten, segítőkészen irányította a rászorulókat és az önkénteseket, a munkatársakat. Padokat állított, leültette az ételért jövőket, koordinálta az önkénteseket, elhárította a konfliktusokat.  

Ahogy elmagyarázta, elég nehéz összehozni anyagilag is, fizikailag is, hogy minden héten lehessen ételt osztani és vinni. Gulyáságyút bérelnek, aztán Morzsik Attila főzi meg általában az ételt, de valamikor a Pesaro Étterem is besegít. Egy ételosztás legalább 150.000 Ft-ba kerül, és nem minden gyülekezetnek van ennyi pénze erre, ilyenkor szponzort kell keresni, ami,  azért karácsonykor könnyebb, bár, ahogy hozzátette,  ilyenkor is sok jó ember van. Paróczai Zoltánné hangsúlyozta, hogy annak idején a gyülekezetekkel is azt beszélték meg, ne csak az adventi időszak alatt gondoskodjanak ételosztásról, hanem utána is, bár márciusban már csak két alkalomra van fedezet.

Ha valaki tud és szeretne segíteni, akkor az ételosztás támogatására az Emberi Hang Alapítvány számláján – ételosztás megjelöléssel- keresztül van lehetőség. Az alapítvány számlaszáma: 10403136-31305332-00000000. Ruhából most egyelőre bőven elegendő van, ehelyett inkább tartós élelmiszerrel, vagy forgótárcsás mosógéppel, PB gázpalackos tűzhellyel tudnak még segíteni a rászorulókon, de Paróczainé Mariann arra kér mindenkit, hogy előtte hívják fel a 20/949-5744-es telefonszámon.

A Paróczai Zoltánné Mariannal készült interjú az Érd FM-en hallgatható meg.

Címkék