Nemzetközi elismerésben részesült a NOE

A 2018. évi Családfejlődésért Nemzetközi Szövetség (IFFD) Családi Díj egyik nyertese a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.  A díjat 2018. január 30-án az Egyesült Nemzetek Szervezete székhelyén, New Yorkban, Kardosné Gyurkó Katalin veszi át.

Hasonló tartalmaink:

A Családfejlődésért Nemzetközi Szövetség egy nem kormányzati, független és nem haszonelvű kezdeményezés. Elsődleges küldetésének a családok oktatás útján történő támogatását tartja. Hála a kiterjedt és sok szervezetet felölelő együttműködési hálózatának valamint a világszerte foglalkoztatott több mint hétezer önkéntesnek, az IFFD tanfolyamai jelenleg az egész világon mintegy 66 országban állnak rendelkezésre. Ebben az évben a díjakat az Egyesült Nemzetek Szervezete székhelyén, New York városában a társadalmi fejlődési bizottság következő ülésének idején szervezett különleges esemény alkalmával adják át.

Országos szervezetként a NOE az elismerést azért kapta, mert az egész világon képviselte és segítette a családi értékek védelmét. A Családfejlődésért Nemzetközi Szövetség (IFFD) 2018. évi Családi Díjait a Doha Nemzetközi Családi Intézet (DIFI) valamint a Magyarországi Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) nyerte. Az IFFD díjait azok a személyek vagy szervezetek kapják, amelyek az előző év során a legtöbbet tettek a családpolitika népszerűsítéséért.

A NOE 1987-ben alakult és ma már az ország minden részéről több mint 250 helyi szervezet a tagja. Dr. Ignacio Socias, az IFFD nemzetközi kapcsolatok osztályának igazgatója szerint „számos eredményt értek el igen sok területen, együttműködnek a kormányzattal is, hogy a családok megsegítése érdekében részt vegyenek az állami családpolitika kialakításában és végrehajtásában. Mindezek a szakpolitikai megfontolások hozzájárulnak egy családközpontúbb társadalom kialakításához, és növelik a széles társadalmi rétegek tudatosságát is, főként abból a célból, hogy az idősebbek számára kedvezőbb életminőséget lehessen biztosítani.”

Címkék