Jubileumi bál a birkózóknál

Negyvenöt éves az Érdi Spartacus SC, amely szombaton tartotta évértékelő családi bálját a klub volt és jelenlegi sportolói, támogatói, baráti köre, valamint városi szervezetek, intézmények, és Érd, illetve a szumó-, valamit a birkózószövetség képviselői körében. A bálozókat – köztük Hegedűs Csaba és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózókat – dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is köszöntötte.

Hasonló tartalmaink:

A birkózás több, mint egy tradicionális sportág: a birkózás amellett, hogy test-test elleni küzdelem, az ember tiszteletéről is szól – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, hozzátéve: az edzőtermek közössége egy életre szól, és az olyan alkalmak, mint a mai, arra szolgálnak, hogy ezt a közösséget erősítsék. Az országgyűlési képviselő sok sikert kívánt a negyvenöt éves egyesületnek, csakúgy, mint T. Mészáros András polgármester.

–  Az Érdi Spartacus az egyik legrégebbi érdi sportegyesület, és a birkózó és szumó sportéletben nagyon jelentős szerepet tölt be. Nagyon büszkék vagyunk rájuk – emelte ki T. Mészáros András, aki úgy fogalmazott: olyan közösséget hoztak létre negyvenöt éve, ami városunk nagy ereje.

A jó hangulatú, hajnalig tartó szombati bálon a Cocktail Party húzta a talpalávalót, és körülbelül kétszázan vettek részt, köztük nagyon sok gyerek, hiszen a legfiatalabbak munkáját is elismerték: a korosztályonkénti rangsorban első, illetve a nemzetközi versenyeken érmet szerzett versenyzők kupát kaptak, a jól szerepelt versenyzők oklevelet vihettek haza, a támogatóik munkáját pedig emléklappal köszönték meg.

Ami az évértékelést illeti, Tar Mihály, a klub elnöke kérdésünkre úgy fogalmazott: 2017-ben vegyes eredményeik voltak, ugyanakkor még mindig a 120 szakosztály élvonalában van az Érdi Spartacus. Az elnök kiemelt pár olyan eredményt, amire a klub igazán büszke lehet: Molnár Tamás szumó Európa-bajnok lett, megnyerte a német nagydíjat, Kovács Bence pedig birkózásban magyar bajnoki érmet szerzett.

– Versenyzőink több száz érmet szereztek 2017-ben, és ezt 2018-ban is gyarapították: ma, a bál napján, versenyzőink részt vettek a mezőfalvi diák I-II. területi kötöttfogású bajnokságon, és tizenketten feljutottak az országos bajnokságba, a szintén mai tatabányai kadet kötöttfogású minősítési versenyen pedig Végh Artúr aranyérmet, Mezei Dominik ezüstöt, Mezei Patrik pedig bronzérmet szerzett – zárta szavait Tar Mihály.

 

 (Fotó: Boros Sándor)

Címkék