Tartalmasan kezdődött a február

Az Érdi Spartacus SC diák egyes és kettes korosztályú birkózói Mezőfalván, a kadetek pedig Tatabányán mérették meg magukat február első hétvégéjén.

Hasonló tartalmaink:

A mezőfalvi eseményen a területi kötöttfogású viadalon a magyar bajnokságra való kijutásért birkóztak a diák egyes és kettes korcsoport résztvevői. A két korosztályban a Spartacus szinte mindegyik versenyzője dobogóra állhatott. A diák kettesek versenyén Bori Richárd (23 kg), Narancsik Bence (29 kg) és Jakab Dániel (38 kg) nyakába is aranyérem került, míg Szenicza Nimród (29 kg) Narancsik, Marczinkovics Kovács Keve pedig Jakab mögött lett ezüstérmes, mellettük még Krokavecz Mátyás szerzett egy bronzérmet a 46 kilogrammosok küzdelmeiben.

A diák egyesnél ugyan egyik érdi sem lett első, ám így sincs ok panaszra, mivel Gazsi Máté (46 kg) és Sipos Milán (50 kg) második, Kaszás Elza (42 kg), Kaszás Lilla (46 kg), Gyenes Bence (54 kg) és Hegedűs Nagy Bence (54 kg) harmadik helyet szerzett.

A Tatabányán harminc szakosztállyal és 118 birkózóval rendezett kadet kötöttfogású minősítési versenyen betegségek miatt kissé megfogyatkozott létszámmal képviselték magukat az Érdi Spartacus SC birkózói.

Közülük a legjobb eredményt a 92 kilóban a dobogó legfelső fokára álló Végh Artúr érte el. A tizenegy versenyzőt felvonultató mezőnyben előbb Szabó Mátét, majd Bartáky Marcellt verte a döntőbe jutásért, ott pedig az ESMTK-s Szilágyi Eriket legyőzve lett aranyérmes.

Mezei Dominik a 71 kilogrammosoknál előbb Mezej Józsefet, majd Varga Csabát győzte le a legjobb négy közé jutásért, ahonnan Sinka Csabát felülmúlva került fináléba, de itt a dorogi Klányi Krisztofertől vereséget szenvedett, s ezüstérmet szerzett.

A harmadik érdi érem Mezei Patrik nyakába került. A 80 kilogrammosoknál először a Kertváros versenyzőjét Mezei Dánielt győzte le, majd a nyolc között ugyan kikapott a végső győztes ceglédi Dömök Pétertől, ám a vigaszágon előbb az ESMTK-s Kekenj Norbertet, majd a szintén pesterzsébeti Birtalan Bendegúzt győzte le, így a dobogó legalsó fokára állhatott.

A napnak ekkor még nem volt vége az Érdi Spartacus SC sportolóinak. Sőt, hiszen idén is megtartották szokásos báljukat a Finta Rendezvényteremben, ahol az egyesület kupákkal és oklevelekkel díjazta sportolóit. A birkózóbálról készült beszámolónkat ide kattintva olvashatják.

Eredmények:
Diák II.

Bori Richárd 23 kg I.
Narancsik Bence 29 kg I.
Szenicza Nimród 29 kg II.
Jakab Dániel 38 kg I.
M. Kovács Keve 38 kg II.
Krokavecz Mátyás 46 kg III.

Diák I.
Kaszás Elza 42 kg III.
Gazsi Máté 46 kg II.
Kaszás Lilla 46 kg III.
Sipos Milán 50 kg II.
Gyenes Bence 54 kg III.
Hegedűs Nagy Bence 54 kg III.

Kadet
Mezei Dominik 71 kg II.
Mezei Patrik 80 kg III.
Végh Artúr 92 kg I.

 

Címkék