Közlemény az ÉRD–Vác Magyar Kupa-mérkőzésen történtek után

Az ÉRD 26–25-ös győzelmével véget érő GVM Europe-Vác elleni mérkőzése nem ért véget botrány nélkül. A vendégek mestere, Szilágyi Zoltán a videofelvételek alapján a mérkőzés lefújását követően a játékvezetőkkel, a versenybírókkal és a hazai szurkolókkal is összekapott.

Hasonló tartalmaink:

A Vác állásfoglalása szerint „A mérkőzés lefújását követően, ami az Érd győzelmével zárult, komoly atrocitás érte csapatunk hivatalos személyeit. Vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán a mérkőzés lefújását követően, amikor már a meccs utáni indulatok lecsillapodtak benne, nyugodtan ül a kispadon, és várta, hogy játékosaink a nézők köszöntése után visszatérjenek hozzá Eközben a kispad mögül egy néző leköpte és trágár szavakkal inzultálta edzőnket, amit Ő, mint jóérzésű ember, természetesen felháborodással fogadott. Ebben a pillanatban a mérkőzés rendezői tettlegesen bántalmazták edzőnket, erőszakkal kivezették a játéktérről, és az öltöző folyosón is tovább folytatódott az inzultus,” – áll a dunakanyariak közösségi oldalán megjelent állásfoglalásban, hozzátéve, hogy a szükséges lépéseket megtette az egyesület.

Az ÉRD hivatalos oldalán tudatta: „A tegnap lejátszott ÉRD–GVM Europe Vác MK-mérkőzés után történt eseményekről több médiumban a valóságtól eltérő hírek jelentek meg a váci vezetőedző mérkőzés végén mutatott viselkedéséről. Klubunk a megjelent híreket kommentálni nem kívánja, a valóságban megtörtént eseményekről az alábbi videó felvétel hiteles képet ad, melyet a MKSZ Etikai és Fegyelmi Albizottsága részére is megküldtünk.”

A felvételen látszik, hogy a lefújást követően Szilágyi Zoltán az egyik játékvezető felé veszi az irányt, akivel kiabálni kezd, majd a versenybíróval is megtette ugyanezt. A váci állásfoglalással ellentmondva Szilágyi Zoltán, csak ezt követően ült le a kispadra, ahol egy érdi szurkolót meg akart támadni. Ezt követően a rendezők kivezették Szilágyi Zoltánt a játéktérről.

Úgy tudjuk, a Vác vezetőedzője ellen a Magyar Kézilabda-szövetség versenybírója hivatalos feljelentést tett.

Címkék