A Holnappal startol az ökofilmklub

Február 17-én, szombaton 17 órakor kerül sor az ökofilmklub első vetítésére a Parkvárosi Közösségi Házban, ahol a Holnap című dokumentumfilmet tekinthetik meg az érdeklődők, majd a vetítést követően szakértővel járhatják körbe a filmben felvetett témát.

Hasonló tartalmaink:

A filmklub ötletét az idén immár 7. éve működő budapesti vetítéssorozatból merítette Uhri Bálint, aki a fővárosban úgy tapasztalta, hogy ez a fajta program “meg tud szólítani egy közösséget, mert olyan kérdéseket vet fel, ami érdekli az embereket, illetve akár hozzá tud tenni a hétköznapjaikhoz, az életükhöz.”

Az első alkotás, amit jövő héten szombaton délután láthatnak a nézők a Holnap című dokumentumfilm lesz, amiben egy csapat filmes olyan közösségeket keres fel, akik előrébb járnak a fenntartható jövő felé vezető úton, mert tesznek azért, hogy holnap legyen mit enni, legyen mivel fűteni, legyen biztonság és nem utolsó sorban műveltség. A vetítés után a résztvevők és a szervező a meghívott szakértővel közösen gyakorlati oldalról fogja körbejárni a témát, azaz hogy “mit lehet tenni akár itt, Érden, hogy a környezetünk élhetőbb legyen, az életünk önállóbb lehessen”, magyarázza a filmklubot vezető Uhri Bálint.

Az, hogy a programot érdeklődés övezi Érden is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vetítésre kerülő film jogdíjának költségét rövid idő alatt összegyűjtötte a szervező a helyi jelentkezők hozzájárulásából.

A filmklubon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A programról további információt itt , illetve az Érd FM 101.3-on tudhat meg.

Címkék