Így járnak a vonatpótlók!

Az elmúlt napokban a Közlekedéstudományi Intézet egyeztető megbeszélésen tájékoztatta az érintett településeket a 2018. február végétől kezdődő 40a vasúti vonalon teljes pályakizárással járó pótlási tervről, ami miatt Kelenföld és Érd-elágazás között mindkét vágányon teljes vágányzár lesz várhatóan 2018. február 26-tól 2019. március 31-ig.

Hasonló tartalmaink:

A tervek szerint  a Pusztaszabolcs – Déli-pályaudvar közötti személyvasúti közlekedés annyiban fog változni, hogy a személyvonatokat Érd-felső megálló után a tárnoki 30a vonalra irányítják át, majd Tárnoktól Érd-alsón keresztül fog a vonat a Kelenföldi állomásra illetve a Déli-pályaudvarra érkezni. Ez 15 perccel megnövekedett menetidőt jelent, így az eredeti menetrendhez képest 15 perccel korábban indulnak és érkeznek a személyvonatok Kelenföldről és a Déli-pályaudvarról. Az utasoknak nem kell átszállni. A Kelenföld és Érd alsó közötti szakaszon, hogy elkerüljék a menetidő további növekedését csak korlátozott megállással számolnak.

A Budafok és Érd felső vasúti megállók között kimaradt szakaszon a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett 700-as busz áll majd rendelkezésre, ez is kb. 15-20 perc menetidő növekedést okoz. A tervezett indulási időpontok tekintetében kismértékű módosítások még elképzelhetőek. Az autóbuszjáratok Érden belüli útvonalában – műszaki körülmények függvényében – még nagyobb volumenű változások is elképzelhetőek. A 700-as járatokon és a pótlás ideje alatt tervezetten bevezetésre kerülnek a vonatokhoz csatlakozó 701-702-703-as járatok. A főbb műszakváltások idején az autóbuszok Budafok és Érd között közlekednek, más időszakokban csak Budatétény (Campona) és Érd-felső között. A buszok és a 40a vonal személyvonatai napközben óránként csatlakoznak egymáshoz Érd-felsőn.

A buszmenetrend csatlakozási-jegyzékében megjelenő vonatokon felül további 2-2 sűrítő vonattal is lehet az utasforgalmi csúcsidőszakokban számolni Pusztaszabolcs és Budapest között (reggel 4 – 8 óra között, illetve délután 14-18 óra között), de a 701,702,703-as buszok a menetrend szerinti, alapütemű személyvonatokhoz csatlakoznak óránként.

Teljes körű sajtótájékoztatót a vágányzár előtt 2 héttel fognak tartani, melyről az ÉrdMost.hu is beszámol. 

 

Címkék