Megbízott tagok a választási bizottságokba

A Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnak (OEVB) a választott tagokon felüli további egy-egy tagját, illetve a szavazatszámláló bizottságok további 2-2 tagját a választókerületben jelöltet, illetőleg listát állító jelölő szervezet, valamint a független jelölt bízza meg.

Hasonló tartalmaink:

A választási bizottságok megbízott tagjait – a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 30. § (2) bekezdésének megfelelően – legkésőbb a választást megelőző 16. napon lehet bejelenteni. A 2018. április 8-ai országgyűlési képviselő-választás delegálási határideje:

2018. március 23-án 16.00 óra.

A választási bizottság megbízott tagja az lehet, aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat.

Az OEVB megbízott tagját a választási bizottság elnökénél, a szavazatszámláló bizottság megbízott tagjait a helyi választási iroda vezetőjénél kell bejelenteni.

A Ve. 18. § (1) bekezdése értelmében a választási bizottságnak nem lehet tagja

- a köztársasági elnök, a háznagy, a képviselő, az alpolgármester, a jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint a jelölt.

A megbízott tagok bejelenthetők a Választási Irodán (2030 Érd, Alsó u.1.), részletes tájékoztatást az iroda munkatársai a 06-23-522-374-es, a 06-23-522-300/201 telefonszámon vagy személyesen adnak.

Választási Iroda

 

 

Címkék