Két rendkívüli esemény történt Érden

Érden az 53006 választásra jogosult állampolgár közül 38726 adta le voksát a mai országgyűlési választáson fél hétig – tudtuk meg dr. Tóth Tamás OEVB-elnöktől. Mint elmondta, a szavazókörök hét órakor zártak Érden, kivéve ott, ahol az átjelentkezők szavazhattak, mivel az fél nyolckor zárt. Két rendkívüli eseményről is beszámolt: a Momentum aktivistái leragasztották más pártok plakátjait, dr. Csőzik László, az MSZP-Párbeszéd jelöltje a szavazókör 150 méteres körzetén belül kampányolt.

Hasonló tartalmaink:

Érden az 53006 választásra jogosult állampolgár közül 38726 adta le voksát a mai országgyűlési választáson délután fél hétig. Ez 73,1 százalék – mondta este fél kilenckor tartott sajtótájékoztatóján dr. Tóth Tamás, Pest Megye 1. számú Választókerület Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának elnöke.
– A választókerületben a szavazásra jogosult 82593 főből 60733 fő jelent meg – ez 73,5 százalék, ami az országos átlagot jócskán meghaladja tudomásom szerint – tette hozzá.

Tóth Tamás elmondta: az 5-ös számú szavazókör a szakorvosi rendelőintézetben, ahol az átjelentkezők szavazhattak, fél nyolckor zárt, a többi szavazókörben hét órakor zárták az urnákat.
– Amikor az utolsó választópolgár is elhagyta a szavazókört, megkezdődött a szavazatok összeszámlálása, de az eredmények közlése csak akkor kezdődhet meg, ha az egész országban lezárult a voksolás – hangsúlyozta az elnök.

Ami a rendkívüli eseményeket illeti, Tóth Tamás elmondta: négy kifogás esetében kellett döntést hoznia a bizottságnak. Két kifogást elutasítottak, két esetben pedig megállapították a jogsértést. Egyik esetben a Momentum aktivistái leragasztották más pártok plakátjait – ez két napja is megtörtént, akkor a bizottság felszólította őket, hogy e tevékenységüket ne folytassák. Mivel ma ismét bejelentés érkezett a plakátragasztásokról, a szabálysértőket pénzbírsággal sújtották.

A másik esetben dr. Csőzik László, az MSZP-Párbeszéd jelöltje a szavazókör 150 méteres körzetén belül kampányolt. E tevékenységtől a bizottság eltiltotta.

 

Címkék