Részvételi rekord Érd és környékén

A 13 órai adatok szerint 39 587  fő szavazott a Pest megyei 1-es számú választókerületben az országgyűlési választáson – közölte Tóth Tamás, a választókerület választóbizottsági elnöke az Érd FM 101.3-al. A legnagyobb választókedv Diósdon volt eddig, ott már több, mint az 50 százalék szavazott, de Érden is nagyon sokan, több, mint 25 ezren voltak voksolni. 

Hasonló tartalmaink:

Tóth Tamás, a Pest megyei 1-es számú választókerület választóbizottságának elnöke elmondta, mind a 82 szavazókörben rendben ki tudtak nyitni a szavazókörök és rendkívüli esemény azóta sem történt.

Érvényesen szavazni úgy lehet, ha két egymást metsző vonalat rajzolunk a választott jelölt és párt neve mellé: ez tehát lehet iksz és kereszt is.

A magas részvétel miatt megkérdeztük azt is, hogy mi történik, ha este hét előtt egy perccel érünk oda, és még akkor is sorbanállás van? Megtudtuk: Akkor még lehet szavazni. A szavazatszámláló bizottság egyik tagja pontban este hétkor a sor végére áll. Aki előtte áll, az még leadhatja a szavazatát, aki ezután jön, az már nem.

Az előzetes eredmény 21 óra után várható, mivel a szavazatszámlálás gyorsaságát befolyásolja az egyes választókerületben, hogy hány jelölt indult, mert a bizottságoknak annyifelé kell válogatniuk a voksokat, majd azokat jegyzőkönyvben összesíteniük.

Hallgassa meg a teljes interjút Tóth Tamás, a Pest megyei 1-es számú választókerület választóbizottságának elnökével!

Címkék