Elkezdődik a játékoskeringő?

Miközben a dán bajnokságban szereplő Randers HK vezetése hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ÉRD svéd játékosa, Jamina Roberts is a dán bajnokság kilencedik helyén álló együttesnél folytatja, sajtóhírek szerint már az is megvan, kivel pótolják őt Érden.

Hasonló tartalmaink:

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a dán Randers Amtsavis információi szerint a következő szezontól ismét együtt dolgozik az ÉRD svéd válogatott balátlövője, Jamina Roberts és Niels Agesen, a dán élvonalbeli Randers HK edzője, akik még a Team Tvis Holstebrónál küzdöttek egy célért.

Nem sokkal később a jelenleg a tizenkét csapatos dán bajnokság kilencedik helyén álló Randers HK hivatalos sajtótájékoztatón  be is jelentette Jamina Roberts érkezését, aki honfitársához Julia Erikssonhoz hasonlóan kétéves szerződést kötött a klubbal.

Viszont a kisalfold.hu információi szerint már az is megvan, kivel pótolnák Szabó Edináék a távozó balátlövőt. A Győri Audi ETO KC nemrég ismertette tizenhét fős jövő évi keretét, amelyből a regionális lap szerint a dán Anne Mette Hansen távozik kölcsönbe, méghozzá az ÉRD-hez. A portál megjegyzi: „ez is része volt ugyanis annak a megállapodásnak, miszerint az idei szezon hátralévő részére az érdi klub Mörk pótlására „kikölcsönözte” az ETO-nak Mireya Gonzalezt.”

A 23 éves Anne Mette Hansen 2017-ben érkezett a Győrhöz a Kobenhavn csapatától. Fiatal kora ellenére már hatvanszor volt a dán válogatott tagja, s 140 gólt szerzett a csapattal, amellyel világbajnoki bronzérmet is szerzett 2013-ban. Utánpótlásszinten ifjúsági-Európa-bajnokságon ezüstérmet, ifi-vb-n aranyat, junior-Eb-bronzérmet szerzett – utóbbi eseményen 48 találattal a góllövőlista második helyén zárt és bekerült a torna All-Star csapatába is.

Győrben a bajnokságban csupán nyolc mérkőzésre lett nevezve, hiszen a harmadik fordulóban térdsérülést szenvedett, ebből január elején visszatért, s ez alatt öt bajnoki és három Bajnokok Ligája-meccsen húsz gólt szerzett.

Az ÉRD idáig három játékosának hosszabbítását jelentette be, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Krpezs-Slezák Katarina is marad Szabó Edina együttesében, illetve Tóth Gabriella két évre került kölcsönbe az ÉRD-hez. Úgy tudjuk, hogy az ÉRD azonban játékosai nagy részével 1+1 éves szerződést köt.

(Fotó: handballerd.hu)

Címkék