Simó: Tóbiás jött, látott és távozott

A választás egyik tétje, hogy Magyarország bevándorló-ország lesz-e, vagy sem, a másik pedig, hogy meg tudjuk-e védeni gazdasági eredményeinket – fogalmazott Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen arra kérte az érdi és környékbeli választópolgárokat, támogassák aláírásukkal dr. Aradszki Andrást és a Fidesz-KDNP-t. Simó Károly megjegyezte: úgy tűnik, Tóbiás József mégsem Érden indul a választáson, hanem az országos listán – azaz jött, látott és távozott.

Hasonló tartalmaink:

Indul a választási kampány: Pest megye 1. választókerületében több mint kétszáz önkéntes jelentkezett, akik segítik a Fidesz-KDNP kampányát. Február 19-től felkeresik az érdi és környékbeli választópolgárokat, és aki szeretné támogatni aláírásával dr. Aradszki Andrást és a Fidesz-KDNP-t, azt kérjük, tegye meg. Elképzelhető, hogy egyes más pártokhoz tartozó aktivisták a Fidesz nevében próbálnak aláírást gyűjteni, ezért kérjük, csak azoknak írjanak alá, akik rendelkeznek a Fidesz megbízólevelével és felhatalmazásával – hangsúlyozta Simó Károly, megjegyezve: az Összefogás Egyesület irodájában is gyűjtik az aláírásokat.

Az Érdi Fidesz szóvivője szót ejtett Tóbiás Józsefről, az MSZP pártigazgatójáról is, aki – mint fogalmazott – négyévente megjelenik Érden, hol elbukik egy választást, hol el sem indul.

– Úgy tűnik, most megint jött, körülnézett, és el is tűnt. Nemrég került nyilvánosságra, hogy az MSZP megszavazta az országos listáját, amin Tóbiás József a hatodik helyre került. Ezzel lényegében el is intézte magának a választást – a minap megjelentek olyan sajtóhírek, miszerint már meg is van az utódja, Csőzik László személyében. Ha ez nem igaz, kíváncsiak vagyunk, kit fog a Soros-hálózat Tóbiás József helyére ültetni, hiszen nyilvánvaló, hogy ezeket a döntéseket nem Érden hozzák. Az látszik, hogy a bevándorláspárti Soros-hálózatnak nem fontos Érd és környéke, a politikai túlélésük az elsődleges szempont, és nem az, hogy az érdiek számára mi a fontos – jegyezte meg Simó Károly. Hozzátette: az érdi közgyűlés február 15-én a város soha nem látott fejlődését biztosító, 57 milliárdos költségvetéséről döntött, ám ezen az ülésen Csőzik László nem vett részt – úgy tűnik, máris fontosabb dolga akadt – jegyezte meg a politikus.

Simó Károly sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a kormány benyújtotta az országgyűlésnek a Stop Soros törvényjavaslatot.

– A cél, hogy a kormány érvényesítse a magyar emberek azon akaratát, amelyet a nemzeti konzultáció során is kifejeztek, és megvédje Magyarország biztonságát – hangsúlyozta a szóvivő, megjegyezve: a kormány fel fog lépni mindenféle migrációt szervező és támogató és finanszírozó tevékenység ellen. Ilyen tevékenységhez a jövőben belügyminiszteri engedélyt kell kérni, ahhoz pedig nemzetbiztonsági vizsgálat szükséges. A migrációval foglalkozó szervezeteknek a külföldről származó támogatások után 25 százalékos bevándorlási finanszírozási illetéket kell fizetniük – ezt az állam határvédelmi feladatok ellátására fordítja majd a törvényjavaslat szerint.

– A három javaslatból álló törvénycsomag egyes részei kétharmados többséget igényelnek, ezért az ellenzék támogatására is szükség lesz az elfogadásához. Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a pártpolitikai érdekeiket, és támogassák a Stop Soros törvénycsomagot! – emelte ki a politikus, aki sajtótájékoztatóján kitért a belga kormányfő ultimátumára is. Mint ismeretes, Charles Michel a hétvégén arról beszélt, hogy ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító visegrádi országoknak, és ha június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.

– A belga kormányfő kvótás fenyegetése a választás fő tétjét is kijelöli. A tét az, hogy Magyarország bevándorló-ország lesz-e, vagy sem. A kormány minden lehetséges eszközzel küzd majd azért, hogy ne legyünk bevándorló-ország. A nyomásgyakorlás szintet lépett, nyíltan fenyegetik a visegrádi országokat, és mindazokat, akik nem akarnak hallani a kvótáról. A kvótáról szóló vita éles szakaszba lépett, a napirenden levő javaslat sokkal veszélyesebb, mivel felső létszámkorlát nélküli elosztást akar bevezetni. Erről szó sem lehet Magyarországon – hangsúlyozta Simó Károly.

– Az ellenzéki pártok álláspontját jól ismerjük: gyakorlatilag az egész ellenzék bevándorlás- és behódolás-párti. Végrehajtanák az összes brüsszeli tervet, és ha tehetnék, azonnal lebontanák a határzárat. Hiába próbálják most ezt ravaszkodva letagadni, mindenki emlékszik arra, hogyan támadták a kerítést – jegyezte meg az Érdi Fidesz szóvivője.

– A választások másik tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a gazdasági eredményeinket. Mint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a napokban bejelentette, a magyar gazdaság 2017-ben egy magasabb növekedési pályára állt. 2009-ben, a szocialista kormányzás utolsó évében a gazdasági növekedés mínusz 6,6 százalékos volt, azaz csökkent, míg 2017-ben már elértük a 4 százalékos növekedést. Ennek jótékony hatásai minden szektorban megjelentek. A választás tétje tehát az is, hogy meg tudjuk-e védeni gazdasági eredményeinket. A baloldalon ugyanis ma ugyanazok készülődnek, akik egyszer már tönkretették az országot, a magyar gazdaságot, és megduplázták a munkanélküliséget. Gyurcsány és a szocialisták világéletükben a külföldi gazdasági érdekeket és a multikat szolgálták, leépítettek, vagy agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat. Az ellenzéki pártok az elért eredmények ellenére kezdettől támadják a kormány gazdaságpolitikáját. Ha rajtuk múlna, visszatérnének ugyanahhoz a szélsőséges gazdaságpolitikához, amivel egyszer már tönkretették az országot – zárta szavait Simó Károly.

Címkék