Jól halad a Modern Városok Program

Jól előkészítettek Érden a Modern Városok Program fejlesztései, és a végrehajtásukkal is jól haladunk – fogalmazott Aradszki András országgyűlési képviselő az Érd Televízió Párbeszéd Extra című, tegnap esti műsorában. A kereszténydemokrata politikus a helyi ügyek mellett a kormányalakításról, illetve a Stop Soros törvénycsomagról is beszélt a műsorban.

Hasonló tartalmaink:

Érden jól előkészítettek a Modern Városok Program fejlesztései, és jól is haladunk a végrehajtásukkal. A felszíni vízelvezető rendszer már elkészült részei jól vizsgáztak az elmúlt esőzések során. A vízelvezetés kiépítése folyik tovább, az anyagi források  ehhez rendelkezésre állnak. Az útépítések is folyamatban vannak; a nagyobb csomópontokat mihamarabb át kell alakítani. Ami a földes utak felújítását illeti, jó hír, hogy létrejött egy Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkárság. Felvettem a kapcsolatot Fürjes Balázs államtitkárral, és közösen gondolkozunk azon, milyen konkrét lépéseket tudunk tenni mihamarabb abba az irányba, hogy a lakóutak felújításával kapcsolatos ígéretem valósággá váljék, tehát a lakóutak fejlesztésére a megfelelő összegek rendelkezésre álljanak – hangsúlyozta Aradszki András, hozzátéve: e hatvanmilliárdos projekttel kapcsolatban nyitottságot és fogadókészséget tapasztalt.

Az országgyűlési képviselő a kormányalakításról is szót ejtett, hangsúlyozva:  a Fidesz-KDNP pártszövetségnek kétharmados többsége van, ami a biztos kormányzás hátterét tudja biztosítani. A választók akaratából Magyarország stabil kormányzás elé néz, ami megteremti annak lehetőségét, hogy a miniszterelnök bátrabban nyúljon azokhoz a kérdésekhez, amelyek sorsfordítóak lehetnek Magyarország szempontjából: miképp tudunk megfelelni a XXI. század kihívásainak, fenntartani azt a gazdasági fejlődést, amely növekedési üteme tekintetében többszöröse az EU-s átlagnak.

Aradszki András elmondta azt is: a következő négy évben a család lesz a középpontban. Magyarország számára a demográfiai helyzet javítása kiemelten fontos, és ezt nem bevándorlással, hanem a magyar nemzet megújulási képességének növelésével kívánják elérni.

– A magyar kormány bízik önmagában és a magyar társadalom önfenntartó erejében, és ezt támogatja egy olyan, 2010-ben indult programsorozattal, amely a családokat teszi a közgondolkodás, az adó- és gazdagságpolitika homlokterébe – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Aradszki András kitért arra is, hogy a parlament megkezdte törvényalkotási tevékenységét, és sok más kisebb jogszabály mellett benyújtották a Stop Soros jogszabálycsomagot; a mostani törvényjavaslat szigorúbb, mint a korábbi. Tisztázza és lefekteti, melyek azok a hatáskörök, amelyeket semmiféleképp nem lehet átadni az EU szervezetének. A csomagnak van egy másik eleme, amely bűncselekménnyé minősíti az illegális migráció segítését.

Címkék