Önvédelemről, diákoknak

Minden, ami önvédelem: harcművészeti előadás és bemutatóedzés, mozifilmek szerepeltek a VMG csütörtöki Diákönkormányzati napján, sőt, még karaokezni is lehetett, és fagylaltot is osztott a DÖK. Szerdán sem volt hiány élményekben, ekkor tartották a hagyományos gimnáziumi sportnapot.

Hasonló tartalmaink:

Sportnappal és diákönkormányzati nappal búcsúztatták a VMG-ben az idei tanévet. Szerdán foci, röplabda, kosárlabda sportágakban versenyezhettek egymással a VMG diákjai. A legkisebbek a kidobósban is megmutathatták ügyességüket, és aki akarta, a lövészetet is kipróbálhatta, vagy épp az asztaliteniszt, és az udvaron lehetett sakkozni, tollaslabdázni is. A cél az volt, hogy minél több gyerek mozogjon ezen a napon.

A DÖK által szervezett csütörtöki diáknapon szintén szerepet kapott a mozgás – a rendezvény idei témája az önvédelem volt, e köré szervezték hát a nap programjait:  Szabó András Kenshin nagymester (Távol-Keleti Harcművészetek Egyesülete) kalauzolta el a diákokat a pusztakezes önvédelem világába, majd társaival együtt harcművészeti bemutatóedzést tartottak a gyerekeknek az iskola tornacsarnokában.

Szabó András tudósítónknak elmondta: szeretnék, ha a fiatalok kedvet kapnának az önvédelemhez, és a konfliktushelyzeteket el tudnák kerülni e technikák segítségével – erőszak nélkül.
– A mai korban az önvédelem nem tartalmaz brutálisnak mondható rúgó, vágó, ütő technikát. Az önvédelemnek arról kell szólnia, hogyan lehet sérülés nélkül megvédeni magunkat – hangsúlyozta a nagymester, hozzátéve: a harcművészet alapja a tisztelet és a szeretet. A nagymestertől megtudtuk azt is: a szamuráj harcművészetet és önvédelmet Érden nem, Tárnokon viszont oktatnak, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A bemutatóval párhuzamosan más programok közül is választhattak a diákok: a díszteremben karaoke, az emeleten filmklub várta őket – a teremben stílszerűen A karate kölyök 1984-es eredeti, majd 2010-es remake-változatát vetítették.

A nap fagyiosztással zárult; a hideg nyalánkság az esős időben is jólesett a gyerekeknek.

 

Címkék