Szeptemberben két új óvoda nyílik Érden

A Modern Városok Programban a pénzügyi források mintegy egyharmada út- és vízgazdálkodásra, egyharmada oktatási-nevelési, egészségügyi és szociális intézményekre, egyharmada a helyi gazdaság fejlesztésére és munkahelyek teremtésére jut. Ez a három fő irány, ami a Batthyány 2020 Program célkitűzései alapján megvalósul – húzta alá T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. 

Hasonló tartalmaink:

Hamarosan elkezdik a nagyforgalmú csomópontok átépítését, amelyre  pénzügyi fedezetet megkapta a város, így 2018 év végig, de legkésőbb 2019 év elejéig  elkészül az Ercsi út – Szabadság tér – M6-os autópálya közötti útszakasz felújítása; az Intéző- Júlia utca-  Karolina utca Ercsi úti csomópontjainak forgalombiztonsági kialakítása, a Búvár utca és Burkoló utca közé tervezett oktatási komplexum megközelítését szolgáló útvonal megépítése, a Velencei út – Elöljáró utcai csomópontnak a fejlesztése, a Szent István út – Kossuth Lajos út  csomópontjának a fejlesztése, a Szent István út – Damjanich utca- Tárnoki út – Lőcsei út csomópontjainak a fejlesztése, a Budai út – Diósdi úti csomópontnak a fejlesztése, a Felső utca – Karolina utca – Kinga utca szakaszának biztonságos forgalmi renddel való átalakítása és a forgalomtechnikai eszközök felépítése, a Bajcsy Zsilinszky Endre út – Daróczy utcai csomópontnak a fejlesztése, a Sóskúti út – Szovátai utca – Fütő utca csomópontjának a fejlesztése, a Diósdi út – Csaba utca csomópontnak a fejlesztése, a Riminyáki út – Gellért utcai csomópont fejlesztése, valamint a Csaba utca – Ürmös utca – Tárnoki út csomópontjának a fejlesztése.

Szeptemberben két új, jobban mondva, egy régi-új és egy teljesen új óvoda is megnyitja kapuit, hiszen 90 százalékos készültségben van a Felső-Parkvárosi Erdőszéle Óvoda, és elkészült a Fácán közi új óvoda is. A Fácán közben a következő években teljesen átalakul az utcakép, hisz nem csak az óvoda, hanem az iskola és a mellette található sportpálya is teljesen megújul. Első körben a Pintyőke utca és a Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építették meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát. Ha az új gyermek intézménybe átköltöznek a gyerekek, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni. Ezzel a fokozatossággal az oktatás-nevelés folyamatosan biztosítható lesz.

Elkészültek a belső felújítással a Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsődében. Az épület csoportszobáinak felújítására, új burkolattal történő ellátására, a beépített szekrények, a lámpatestek és a belső ajtók cseréjére pedig bruttó 94 257 846 Ft-ot fordítottak. A beruházás a VEKOP-pályázat és a Modern Városok Program terhére kerül elszámolásra.

Békét akar a polgármester. Az Érdi Sport Kft. felügyelő bizottság elnöke Mészáros Mihály a felügyelő bizottsági tagságáról 2018. február 12-ei hatállyal lemondott, helyére a múlt heti közgyűlésen, a három fős felügyelő bizottság működőképességének megőrzése érdekében dr. Boldog Annát választották meg a felügyelőbizottság új tagjának. T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján közölte, hogy az új FEB-tag személye olyan hatalmas ellenállásba ütközött Szántó Erzsébetnél, az Érdi Sport Kft. ügyvezetőjénél, hogy azok egyelőre nehezítik a további munkát, holott olyan nagy dolgokra kell most koncentrálnia a cégnek, mint a kézilabda csapat döntőbe jutása a kupában, valamint a a kézilabda edzőcsarnok építés, amire az Érdi Sport Kft.  elnyerte a TAO támogatást 2 milliárd forint értékben.

- Úgy érzem, hogy a feladattal kellene azonosulnia mindenkinek, nem pedig személyi problémákat gyártani és túlpörgetni azokat. A feladatainkat tekintve mind a játékosok, mind a vezetőség előtt nagy munka van, szeretném, ha mindenki erre koncentrálna, ezért erről levélben is tájékoztatom az érintett feleket.

Címkék