A rekordbajnokot fogadja az ÉRD

A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában a rekordbajnok Vasas SC-t látja vendégül az ÉRD.

Hasonló tartalmaink:

Igaz, hogy 1972-től kezdődően zsinórban tízszer volt bajnok a Vasas SC, s összesen tizenötször emelhette a magasba a női kézilabda első osztály bajnoki címéért járó trófeát, ám most már más idők járnak. A Vasas a 2008/2009-es idényben sereghajtóként búcsúzott az NB I küzdelmeitől, ezt követően kilenc szezon után jutott vissza a legjobbak közé az angyalföldi gárda.

Ebből kifolyólag a szinte teljesen ellentétes történelemmel rendelkező két csapat mindössze háromszor találkozott egymással, az NB I/B-ben a leszállóágban lévő fővárosi piros-kékek hazai pályán 41–32-re, Érden pedig 47–29-re kaptak ki az abban az idényben veretlenül bajnok, s így az élvonalba feljutó érdiektől.

A harmadik alkalom már az idei kiírásban volt az NB I-ben, amikor a második fordulóban az Elektromos Sportcsarnokban az ÉRD simán, 37–21-re győzte le a korábbi érdit, Fekete Bozsanát is a csapatában tudó Vasast.

A Kovács Péter által irányított Vasas az idei szezonban mindössze két alkalommal tudott pontot szerezni, a másik újonc, a Kecskemét ellen hazai pályán játszott döntetlent, míg egyetlen sikerét a Békéscsaba ellen aratta hazai pályán.

A csapat házi gólkirálynője Kuczora Csenge, aki nyolc meccsen negyvenszer vette be az ellenfelek kapuját, ezzel a meccsenként szerzett gólok tekintetében toronymagasan vezet, hiszen mögötte a tizennégy meccsen harmincszor betaláló korábbi érdi balszélsőt, Fekete Bozsanát előzi meg.

Az ÉRD-nél azonban Kuczora éppenhogy csak felférne a dobogóra, hiszen Katarina Krpezs-Slezák 113(!) találattal nem csak az ÉRD, hanem az egész NB I legeredményesebb játékosa, mögötte Klivinyi Kinga áll 51 találattal, míg a Győrbe kölcsönbe igazoló, 36 gólos Mireya Gonzálezre folyamatosan tapad a két 29 gólos fiatal, Tóth Gabriella és Szabó Laura, valamint a 28-szor eredményes Kisfaludy Anett.

A február 24-én, 18 órakor az ÉRD Arénában rendezett mérkőzést a Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya játékvezetői páros vezeti, akik tavaly három, idén nyolc meccsen fújták a sípot a felnőtt NB I-ben.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
02.24., 18.00: ÉRD–Vasas SC

180223_kezi_behariú

Címkék