Hétvégi előzetes: nyolc sportágnak hódolhatunk!

Ismét színes az érdi sportpaletta. Hétvégén nyolc sportág csapatai és versenyzői is pályára lépnek. A kézisek a rekordbajnokot fogadják, a focisok zárják a felkészülést, a kosarasok újra otthon, ahogy a röpisek is. Az úszók Debrecenben, a tollasozók Cegléden szerepelnek, a karatésok nagyszabású eseményt tartanak az ÉRD Arénában, míg az amerikai focisok kalózokkal csapnak össze.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában a rekordbajnok Vasas SC-t látja vendégül az ÉRD. A tizenötszörös magyar bajnok ellen az ÉRD-nek makulátlan mérlege, hiszen a másodosztályban kétszer, az élvonalban egyszer győzött. A február 24-én, 18 órakor az ÉRD Arénában rendezett mérkőzést a Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya játékvezetői páros vezeti, akik tavaly három, idén nyolc meccsen fújták a sípot a felnőtt NB I-ben. Részletes beharangozó ide kattintva érhető el.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
02.24., 18.00:
ÉRD–Vasas SC

LABDARÚGÁS

Kezdődik a tavaszi idény! Folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-ben elkezdődik a tavasz. A bajnokság 22. fordulójában a Budaörs a Dorogi FC vendége lesz. Bognár György csapata ígéretes felkészülést produkált, csak a bajnoki rivális Nyíregyházától és az NB III-as Érdi VSE-től kapott ki. A kilencedik helyen telelő budaörsiek azonban kulcsfontosságú meccset játszanak az ellen a Dorog ellen, amely a hét közben az NB I-es DVSC ellen győzött idegenben a Magyar Kupában. A tabellán tizenkettedik alakulat számára is fontos meccs lesz a Budaörs elleni, hiszen győzelmével akár négy helyet is előreléphetne a gárda.

Merkantil Bank Liga NB II, 22. forduló
02.25., 14.00:
Dorogi FC–Budaörs

Az NB III két csoportjának két másodikja csap össze. A nyugati csoportban második Érdi VSE az eredeti érdi mérkőzés helyett Tiszakécskén vívja utolsó felkészülési mérkőzését a Duna Aszfalt TVSE ellen. Limperger Zsolték eddig három NB II-es és egy megye I-es csapatot győztek le, valamint a szintén harmadosztályú Tiszaújvárossal játszottak gól nélküli döntetlent. Az érdiek utolsó edzőmeccsüket játsszák a jövő szombati, Pénzügyőr SE elleni bajnoki rajt előtt.

Felkészülési mérkőzés
02.24., 11.30:
Duna Aszfalt TVSE–Érdi VSE

RÖPLABDA

Két meccset játszik hazai pályán a Delta. Az Érdligeti Általános Iskola Túr utcai intézményének tornatermében játszik két mérkőzést a Delta RSE Érd, amely előbb 10.30-kor, majd 14 órakor lép pályára.

Emellett a minik a Budapest Bajnokság soros fordulójában a Bolyai János Általános Iskolában játszanak, majd ugyanez a korosztály az országos bajnokságon Miskolcon is érdekelt lesz. A szuperminik vasárnap egy felkészülési tornára utaznak Szolnokra.

02.24.: Budapest Bajnokság, mini, Bolyai János Általános Iskola
02.24.: Országos Mini Bajnokság, mini, Miskolc
02.25.: Felkészülési torna, szupermini, Szolnok
02.25.: Régiós Bajnokság, ifi, Érdligeti Általános Iskola, Túr utca

KOSÁRLABDA

Ismét hazai pályán a kosarasok. A férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjának 17. fordulójában a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában fogadja a Mosonmagyaróvárt a BKG-VMG DSE. Valaczkay Gáborék a negyedik körben 67–58-ra múlták felül a MOGAAC együttesét, amely négy győzelemmel és tizenegy vereséggel a tabella tizenegyedik helyét foglalja el.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 17. forduló
02.25., 16.00:
BKG-VMG DSE–MOGAAC

ÚSZÁS

Debrecenben az úszók. Az Érdi Úszó Sport Kft. 18 versenyzője lesz érdekelt a Debreceni Sportuszodában február 24-én rendezett Hajós Alfréd Kupa első fordulójában. Magó Gábor csapatából Ángyán Máté, Bencsik Emil Henrik, Dávid Eliza, Dulka Zsófia, Jankó Donát,  Jánosi Kristóf, Jánosi Márk, Jánosi Viktória,, Kenderesi Krisztina, Kovács Karolina, Őri Rebeka, Pigler Attila, Polgár Laura, Poteczin Dániel, Soeterbroek Krisztina, Tohl Dániel, Tohl Patrik és Vári Marcell lesz érdekelt, míg a Dunaharaszti MTK két érdije, Tekauer Márk és Vigassy Bálint is vízbe száll.

A verseny rajtlistája ide kattintva érhető el.

TOLLASLABDA

Az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának huszonnégy sportolója lesz érdekelt a február 24-én rendezendő területi diákolimpiai döntőn, ahonnan az országos fináléra lehet indulási jogot szerezni. A ceglédi Észak-magyarországi területi döntőn huszonegyen, a budapesti területi döntőn hárman képviselik az érdieket. Részletes beharangozó itt érhető el.

KARATE

Február 25-én ismét megrendezi nemzetközi versenyét az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesület, amely az ÉRD Arénában rendezi a IV. Ensi Kupát. – Remélem, hogy egy jól pörgő versenyt tudunk lebonyolítani – mondta Kurucz Mihály, a verseny szervezője, az érdi egyesület elnöke. – A hangsúly most az utánpótláson van, gyermek, ifjúsági és junior kategóriákban fognak megmérkőzni egymással a karatékák – tette hozzá Kurucz Mihály, aki kitért arra is, hogy ezúttal a kata, azaz a formagyakorlat versenyszám nem lesz, hanem csak küzdelem (kumite) lesz. A IV. Ensi Kupa küzdelmei február 25-én, 12 órakor kezdődnek az ÉRD Arénában négy szőnyegen.

AMERIKAI FUTBALL

Kalózokkal csapnak össze a szentek. Két felkészülési mérkőzést vív a Diósd Saints, amelynek U16-os és U13-as csapata a Diósdi DNS-ben vív flagmérkőzést (a sportág kontakt nélküli verziója) a Rákosmente Pirates ellen. A gárda jövő héten is pikáns találkozón lesz érdekelt, amikor ugyancsak hazai környezetben a Budapest Wolves ellen játszik.

EGYÉB

Február 24-én, reggel 9 órától 10.30-ig tartja az Óvodások Sportnapját a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola. A rendezvényen játékos sportfoglalkozásokat rendeznek a jövendőbeli tanítók a nagycsoportos diákok számára. A sportnapon való részvételhez az óvodásoknak sportruházat szükséges.

 

 

 

Címkék