Csapat- és szezoncsúcs!

Az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta támadójátékban a BKG-VMG DSE, amely a férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjának 17. fordulójában 93 pontot szórt a Mosonmagyaróvárnak.

Hasonló tartalmaink:

A szezonban kétszer szerzett majdnem ilyen sok pontot a BKG-VMG DSE, amely az eddigi szezoncsúcsot a hetedik fordulóban, az Atomerőmű SE-nek dobott 90 ponttal tartotta.

Ezúttal a mosonmagyaróvári MOGAAC sem úszta meg szárazon, miután Valaczkay Gáborék már az első negyedben 26–11-re léptek el. Ezt követően ugyan a második játékrészben a vendégek is felvették a tempót, de hátrányukból a nagyszünetig csak egy pontot tudtak ledolgozni (49–35).

A Miháczi Ádám vezette érdiek azonban a folytatásban is tovább remekeltek, gyors támadásaiknak köszönhetően a harmadik felvonást hat ponttal húzták be, így a végére a 93–76-os győzelemhez még az is belefért, hogy a záró negyedet hárommal nyerte a Győr-Moson-Sopron megyei alakulat.

„Sérültjeink és betegeink is voltak ezen a mérkőzésen, de a támadójátékunk ennek ellenére egész végig nagyon jó volt, most dobtuk a legtöbb pontot a szezonban, sok gyors támadást vezettünk, remekül egy-egyeztünk, ültek a távoli dobások is – kezdte Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője. – Az első negyedben a védekezésünk is rendben volt, úgyhogy mindenki kivette a részét a sikerből és hasznosan játszott. Reálisan hoznunk kellett ezt a meccset, mint a múltkorit a Marcali ellen. Mindig volt valaki támadásban, aki hozzá tudott tenni, szépen megosztoztak a pontok, Miháczi Ádám szezoncsúcsot dobott 31 ponttal, de a többiek is tíz pont felett dobtak” – tette hozzá.

Az érdi kosarasok így tizenhat meccsel a hátuk mögött – a Siófoki Kosársuli elleni hazai mérkőzésük elmaradt – ötven százalékos mérleggel, nyolc-nyolc győzelemmel, illetve vereséggel a tizennégy csapatos bajnokság nyolcadik helyén állnak. A következő fordulóban, március 2-án, pénteken, 19 órakor éppen az egy hellyel előttük álló, de azonos mérleggel rendelkező Kaposvári KE otthonában lépnek pályára.

Ezt követően is idegenben játszanak az érdiek, amikor a tabellán tizenkettedik Atomerőmű SE-hez látogatnak március 11-én. A következő hazai mérkőzésre pedig csak március 25-én kerül sor, amikor a VMG tornacsarnokában a Zalaegerszegi KK-t fogadják.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 17. forduló
BKG-VMG DSE–MOGAAC 93–76 (26–11, 23–24, 24–18, 20–23)
A BKG-VMG DSE pontszerzői: Miháczi Ádám 31, Kerényi Gergő 14, Nyitrai Ákos, Valaczkay Gábor 13-13, Bosnyák Tamás 11, Kern Péter 8, Matika Patrik 3

Címkék