Parázs csaták a tatamin

Tucatnyi érmet gyűjtöttek a házigazdák a negyedik alkalommal rendezett ENSI Kupán. A hagyományoknak megfelelően az idei nemzetközi kyokushin karateversenynek is az ÉRD Aréna adott otthont.

Hasonló tartalmaink:

A hazai színeket képviselő magyar dozsókon túl Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek harcművészek a meghívásos viadalra. A szervezők gyakorlatilag minden korosztályt átöleltek a versenykiírásban, így gyerek, serdülő, ifjúsági, felnőtt és senior kategóriákba is lehetett nevezni.

Kurucz Mihály, az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesület elnöke azt mondta előzetesen, hogy az évindítás szempontjából mindig nagyon fontos állomás az ENSI Kupa és ennek tükrében várhatóan színvonalas és izgalmas küzdelmeket lehet majd látni a felállított négy tatamin. Nos, a sportvezető nem lőtt mellé, már a rajt után nem sokkal jól felkészített harcosokat és élvezetes csatákat láthattak a küzdőtéren a kyokushin stílus kedvelői.

A vendéglátó érdi klubból tizenöten léptek tatamira. Mindannyian az utánpótlás korosztályokban indultak. A junior Európa-bajnok Ercsényi Dária – akit a napokban tüntettek ki az Érd Kiváló Sportolója díjjal –, elsők között kezdte meg szereplését a tornán. Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy az érdi tehetség győzelemmel nyitott, sőt, később kiderült, hogy nem csak az első küzdelmét, hanem magát az ENSI Kupát is megnyerte kategóriájában. Dáriának ez volt az utolsó részvétele ezen a nemzetközi tornán, legalábbis mint junior, hiszen utolsó évét tölti idén ebben a korosztályban. – Nagyon örülök ennek a sikernek, mert számomra mindig különösen fontos az ENSI Kupa. Itthon harcolhatok a családom és a barátaim közelében. A meccseken mutatott teljesítményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a végső helyezéssel annál inkább. Büszke vagyok, hogy egy újabb trófeával búcsúzhattam a junior mezőnytől – értékelt Ercsényi Dária.

Nem csupán Dáriának, hanem a teljes érdi delegációnak jól sikerült a seregszemle. A tizenöt hazai karatékából végül tizenketten a legjobb háromban végeztek, négy arany-, két ezüst- és hat bronzérmet szereztek.

Az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesület növendékei számára március 17-én egy újabb jelentős állomás következik. A kata magyar bajnokságon a mostanival ellentétben a küzdelmi kategóriák helyett a tradicionális formagyakorlatokban kell jeleskedniük. Az ezt követő májusi, várnai Európa-bajnokságon pedig két budoka, Pálfi Zsombor és Herendi Péter öregbíthetik a város hírnevét.

A IV. ENSI Kupa érdi eredményei:

Ercsényi Dária 1. hely, junior, nehézsúly
Varga Virág 1. hely, gyerek I., nehézsúly
Tihanyi Kende 1. hely, gyerek II., nehézsúly
Virág Henrik 1. hely, gyerek I., nehézsúly

Tóth Gábor 2. hely, serdülő, könnyűsúly
Szécsi Bendegúz 2. hely, gyerek II., könnyűsúly

Pálfi Csongor 3. hely, serdülő, nehézsúly
Bense Péter 3. hely, serdülő, nehézsúly
Bense Dóra 3. hely, ifjúsági, könnyűsúly
Varga Levente 3. hely, gyerek II., nehézsúly
Than-Csernyik Maja 3. hely, serdülő, könnyűsúly
Luppej Balázs 3. hely, gyerek I., nehézsúly

 

 

Címkék