Ismét változatos a program – Hétvégi sportelőzetes

A kézilabdázók az MTK vendégeként, a kosarasok Kaposváron, a röplabdázók Kecskeméten, a vízilabdázók Budapesten, az amerikai focisok Diósdon, a tollaslabdázók és a birkózók Pécsen méretik meg magukat a hétvégén. A labdarúgók is elkezdenék a tavaszt, ám az időjárás több helyen is közbeszól(ha)t.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA
Mindössze egy pontot szerzett a két csapat egymás elleni mérkőzései alkalmával az MTK Budapest, amely a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában, március 3-án, 18 órakor az ÉRD-et látja vendégül az Elektromos Sportcsarnokban. Részletes beharangozó ide kattintva!

FOCI
Hivatalosan az NB III-as, a megye II-es és a megye III-as bajnokságok is hétvégén kezdődnek, az NB II-ben már a második „tavaszi” fordulót rendezik, ahogy a megyei élvonalban is – feltéve, ha az időjárás és a pályaviszonyok is engedik azt… Részletek itt érhetőek el!

KOSÁRLABDA
Tovább kell vinni a lendületet. Az előző körben szezoncsúcsot jelentő 93 pontot dobott és sima győzelmet aratott a férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) nyugati csoportjának tizenhetedik fordulójában a Mosonmagyaróvár ellen a BKG-VMG DSE. Valaczkay Gáboréknak tovább kell vinniük az előző mérkőzésről megmaradt lendületet, hiszen rangadót vívnak Kaposváron. A Somogy megyei alakulat az érdiekhez hasonlóan ötven százalékos mérleggel, nyolc-nyolc győzelemmel, illetve vereséggel állt a tabella hetedik helyén, így egy pozícióval előzi meg az érdieket.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 18. forduló
03.02., 19.00:
Kaposvári KE–BKG-VMG DSE

RÖPLABDA
Ismét pályán a Delta. Elkezdődik a rájátszás a női röplabda NB II Közép-csoportjában. A Delta RSE Érd első másodosztályú szezonjának alapszakaszát egy győzelemmel zárta, emellett öt alkalommal tudott szettet rabolni ellenfeleitől. Dömötör-Mátrai Beáta lányai az U21-es csapatok nélküli rájátszásban Kecskeméten kezdenek a tavaly az NB I-től visszalépett HÉP-RÖPKE vendégeként.

Női röplabda NB II, Közép-csoport, rájátszás, 1. forduló
03.03., 18.00:
HÉP-RÖPKE–Delta RSE Érd

VÍZILABDA
A Budapesti Honvéd SE-Érd serdülő és 2006-os, illetve a Százhalombatta 2006-os korosztályos vízilabdacsapata száll vízbe a hétvégén.

A Diapolo Serdülő bajnokság rájátszásában, a 10-15. helyek eldöntésért már a harmadik fordulót rendezik az ötből. Az érdiek a Kőér utcában vívnak meg a Honvéd Kölyök Pólóval.

A 2006-os korosztályban is a rájátszásnál tartanak, sőt, annak a közepében, hiszen a 13-24. helyek eldöntéséért már az ötödik kört tartják a Tüskecsarnok uszodájában. Itt a Százhalombatta 11 órától játszik a Fehérvárral, a Honvéd-Érd pedig déltől a Kanizsával.

Diapolo Serdülő Bajnokság, rájátszás, 10-15. helyért, 3. forduló, 03.03., Kőér utca
10.00:
Budapesti Honvéd SE-Érd–Honvéd Kölyök Póló

Kőnigh György Gyermekbajnokság, 2006, rájátszás, 13-24. helyért, 5. forduló, 03.03., Tüskecsarnok uszoda
11.00:
Százhalombatta–Fehérvár VSE
12.00: Budapesti Honvéd SE-Érd–Kanizsa VK

AMERIKAI FOCI
Ismét pályán a flag csapatok. Két hét alatt a második, összesen a harmadik duplameccsére készül az októberben alapított Diósd Saint Amerikai Football csapatának két korosztályos flagcsapata. A sportág kontakt nélküli változatában a diósdiak a DNS-ben szombaton reggel 9-tól játszanak a Budapest Wolves-szal az U13-as és U16-os korosztályokban.

TOLLASLABDA
Pécsen vesz részt az új lebonyolítású csapatversenyen az Érdi VSE U11-es tollaslabda korosztálya. Tornai Tibor öt sportolót, Kis-Kasza Arabellát, Fekete Tímeát, Horváth Leventét, Flórián Bencét és Harmos Boldizsár viszi el a pécsi eseménye, ahol a korosztályos csapatverseny második körét tartják. Az új lebonyolítású verseny lényege, hogy a csapatoknak legalább két fiúból és két lányból kell állnia, minden tag játszik egyénit, illetve párost is. Ha úgy hozza a játék, akkor viszont a felek között lehetséges a döntetlen is, ám ezt elkerülve van egy úgy nevezett váltóverseny is, ahol az egyének folyamatosan váltják egymást a játszmán belül.

BIRKÓZÁS
Három versenyen a birkózók. Előbb március 3-án, két helyszínen, majd 4-én még egy viadalon szerepelnek az Érdi Spartacus birkózói. Szombaton a diák kötöttfogású országos bajnokságot tartják Tatabányán, ahol hat érdi lép szőnyegre, míg Pécsen az U23-as szabadfogású és női ob-n várhatóan hat-hét érdi méreti meg magát. Ezt követően vasárnap Sárospatakra látogatnak a birkózók, ahol a kadet szabadfogású és kadet női minősítési versenyt rendezik öt érdi részvételével.

Az érdiek további három versenyzője három másik helyszínen lesz érdekelt, Végh Artúr Iránba utazik egy kadet kötöttfogású viadalra a válogatottal, Dénes Mercédesz ugyancsak a válogatottal utazik Bulgáriába egy edzőtáborba, míg Sipos Boglárka Ócsán edzőtáborozik.

Címkék