Sima érdi siker

Kilencgólos, 30–21-es győzelmet aratott a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában az MTK Budapest vendégeként az ÉRD, amely már huszonöt perc játék után tíz góllal vezetett, így magabiztosan nyert.

Hasonló tartalmaink:

Hét percet bírt az MTK. Nem kezdett rosszul a házigazda MTK Budapest, de az első percekben is csak tartani tudta a lépést Szabó Edina együttesével szemben. Ezt követően pedig a lerohanások és a remek befejezések váltották egymást Katarina Krpezs-Slezákéktól. Amíg az MTK támadásaiba rendre hiba csúszott, így gyakran lövésig sem jutott a házigazda, addig az érdiektől Coralie Lassource, Kiss Nikolett, Tóth Gabriella vagy éppen Andjela Bulatovics is megvillant. Így a meccs hamar eldőlt, hiszen Golovin Vlagyimir tanítványai 25 perc után már tízgólos, 16–6-os hátrányban voltak.

A fordulás után tovább növelte előnyét az ÉRD, de a hazaiaknál Terenyi Bianka is elkezdett védeni, így sokáig stagnált a kilenc-tízgólos különbség. Az első félidőhöz képest alábbhagyott a lendület, ám az érdiek győzelme nem forgott veszélyben, az MTK nem mutatta jelét, hogy ennél feljebb tud zárkózni, s ha a technikai hibák számán tudott volna csökkenteni a vendég csapat, akkor még egy ennél is nagyobb különbségű érdi siker is lehetett volna. Ennek ellenére a Klivinyi Kinga nélkül felálló vendégek így is magabiztosan nyertek 30–21-re.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz az MTK ellen, mert egy nagyon jó csapat, nagyon jó edzővel és szükségük van minden pontra, úgyhogy készültünk rá, hogy itt nagy összefogás és nagy koncentráció kell – kezdte Szabó Edina. – A lányok pontosan úgy tettek a pályán, ahogy elképzeltük. Szeretnék gratulálni az érdi csapat tagjainak, mert mindenki hozzá tudott tenni és jól játszottak, jó csapatmunka volt” – fogalmazott az ÉRD vezetőedzője.

„Gratulálok az ÉRD-nek, mert hamar eldöntötte a mérkőzést, tíz góllal vezettek. Abban a tíz gólban a hat eladott labda volt és minden hibát, amit támadásban vagy védekezésben elkövettünk, azt az ÉRD egy pillanat alatt megbüntette – fogalmazott Golovin Vlagyimir. – Ez most egy kicsit más eredmény, de a Siófok elleni meccsen is minden hibánkból előnyt adtunk az ellenfélnek. Itt is bármennyire is jól kezdtük, de ezek az apró hibák… Mindenki hibázott egy aprót és néhány perc alatt ötgólos hátrányba kerültünk, utána nehéz volt bármit is megtenni. A második félidőt Terenyi Biankának köszönhetjük, ötven százalékos védési statisztikát produkált, ennek köszönhetően kicsit jobb lett a vége, de amúgy nagyon fáj” – mondta a fővárosi kék-fehérek mestere.

„Tudtuk, hogy kemény meccs lesz. Itt mindig az, de jól felkészültünk, teljes mértékben a győzelemre koncentráltunk az első perctől kezdve. Jól kezdtünk és végig harcoltunk, egy pillanatra sem álltunk meg, mert tudtuk, hogy az MTK egy jó csapat és vissza tud jönni a meccsbe” – nyilatkozta Katarina Krpezs-Slezák.

– Sajnálom, hogy az elejétől kezdve nem voltak ilyen hangulatban és koncentráltabb a kapuban, mert akkor nem lett volna ekkora a különbség – kezdte az első félidőt egy védéssel záró Terenyi Bianka, aki a második játékrészben tízszer hárította az érdi lövéseket. – Kicsit dekoncentrált volt a játék, de a második félidőben ezt kijavítottuk, felerősödött a védelem is, én is jobban láttam a sávokat – tette hozzá az MTK kapusa.

Az ÉRD legközelebb március 11-én 16 órakor lép pályára, amikor kulcsfontosságú derbit vív a Siófok KC-val az ÉRD Arénában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 16. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–ÉRD 21–30 (8–18)
Budapest, Elektromos Sportcsarnok, 500
néző. V: Andorka, Hucker
MTK: Terenyi 1 – Slakta, Karnik 4 (4), Tóth E. 1, DAKOS 4, Termány 3, Sallai 1
Csere: Hlogyik (kapus), Gorilska 2, Kovács G. 2, Kuti, Barna 1, Stranigg, Valovics 2
Edző: Golovin Vlagyimir
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 6 (2), Kiss N. 4, A. BULATOVICS 3, Kisfaludy, Roberts, C. LASSOURCE 5
Csere: Foggea (kapus), SZABÓ L. 7 (4), Tóth G. 1, Signaté 1, Gávai 3, Bernát
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–3. 16. p.: 4–9. 25. p.: 6–16. 35. p.: 9–21. 41. p.: 13–22. 51. p.: 16–26. 57. p.: 18–30.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6

 

Címkék