Érdi sakk-sikerek

A Pest megyei Szuper csoportban az Érdi VSE csapata Veresegyház együttesét fogadta. Szoros mérkőzésnek ígérkezett, hiszen a két csapat között mindössze egy pont volt a különbség. Bár tavaly idegenben az érdiek diadalmaskodtak, ez legfeljebb önbizalmat adhatott.

Hasonló tartalmaink:

A tizedik táblán a két ifjúsági versenyző csapott össze. Fábián Péternek nehéz dolga volt, hiszen a vendégek olyan sakkozót ültettek asztalhoz, aki korosztályában megnyerte az utolsó három Pest megyei versenyt. A játszma váltakozó eséllyel folyt, de hosszú küzdelem után hazai pontot könyvelhettünk el. Két és fél óra elteltével újabb érdi győzelmeknek örülhettünk. Horváth Péter, Miklós Tamás, Holtság István és Szécsi Pál gyűjtötte be az egész pontot, de közben néhány vereség is becsúszott, viszont az ötödik óra végén Pápai János és Szilágyi Sámuel révén sikerült megszerezni a győzelmet, így az érdiek 7–3-ra múlták felül a Veresegyház csapatát.

Emellett az érdiek Dunakeszin szerepeltek a Nógrádi Attila Emlékversenyen. Az erős mezőny alsós korcsoportjában az Érdi VSE versenyzője, Vanek Benedek végig vezetve öt és fél ponttal szerezte meg az első helyet.

Az Érdi VSE sakk szakosztálya legközelebb március 18-án rendez hazai versenyt az Ercsi úti Sporttelep klubhelyiségében, amikor immár hatodik alkalommal tartja a Minaret Kupa nyílt rapid sakkversenyét. A lebonyolítás svájci rendszerben történik, hét fordulóval. Az eseményre jelentkezni lehet a +3620/508-9637-es telefonszámon, vagy a sakkpeti@gmail.com email címen, illetve személyesen a helyszínen.

 

Címkék