Nagy meglepetés Kaposváron

Kulcsfontosságú győzelmet aratott a foghíjas érdi kosárlabdacsapat Kaposváron. A férfi NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjának 18. fordulójában rangadót vívott a BKG-VMG DSE.

Hasonló tartalmaink:

A mérkőzés előtt a kaposváriak azonos mérleggel, nyolc-nyolc győzelemmel és vereséggel álltak az érdiekkel a tabellán, így rendkívül fontos meccs volt mindkét csapat számára. Az érdiek végül csupán hét játékossal utaztak a Somogy megyei székhelyre, ahol az első két negyed kiélezett játékot hozott, a nagyszünetre is 31–31-es döntetlennel vonultak. Aztán a harmadik játékrészben remekeltek a vendégek, s ezt az etapot 27–15-re nyerték, így tetemes előnybe kerültek.

Mégis volt miért izgulni az utolsó felvonásban, hiszen Bosnyák Tamás kipontozódott, de jól küzdöttek az érdiek, akik épphogy megtartottak három pontot előnyükből, s belefért, hogy a Kaposvár 27–18-ra nyerje az utolsó negyedet, a BKG-VMG DSE így is 76–73-ra győzött. A mérkőzés egyik legeredményesebb játékosa a játékos-edző Valaczkay Gábor volt, aki 28 pontot szerzett.

Az érdiek győzelmükkel feljöttek a tabella hetedik helyére, legközelebb ismét idegenben, Pakson, az Atomerőmű SE ellen játszanak, a következő hazai mérkőzésre pedig csak március 25-én kerül sor.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 18. forduló
Kaposvári KE–BKG-VMG DSE 73–76 (16–14, 15–17, 15–27, 27–18)

 

Címkék