Egy győzelem, egy vereség

Harmadik dupla mérkőzését játszotta a Diósd Saints Amerikai Football csapata az U13-as és U16-os korosztályban. A szentek a Budapest Wolvest fogadták a diósdi DNS Sportközpontban.

Hasonló tartalmaink:

Előbb az U13-as társaság vívott flagmérkőzést (az amerikai foci kontakt/ütközés nélküli változata), ahol mindkét védelem remekelt, ám az érdiek elértek egy touchdownt és a kétszer tizenkét perces mérkőzést 6–0-ra nyerték meg.

Ezt követően ismét az U13-as Szentek játszottak, de már nem a saját korosztály ellen, hanem a Wolves U16-osaival, akik fizikálisan és rutinban is sokkal előrébb járnak, mint az októberben alapított diósdi klub játékosai. Mégis, egy hiba miatt rögtön az első play után megszerezte a vezetést a házigazda, hiszen a Farkasok egy rossz snap (a centertől az irányítóhoz menő passz) után egy safetyt csináltak, így a Saints kétpontos előnybe került. Ezt követően azonban a vendégek belelendültek, s három touchdownt is elértek, ám a hazaiak is kétszer bevitték a célterületre a labdát (az egyiket egy trükkös játék után az elkapó passzából az irányító kapta el), így a két csapat közötti óriási fizikális különbség ellenére egy kifejezetten szoros, 20–16-os vereséget szenvedtek a diósdiak.

Felkészülési mérkőzés
U13:
Diósd Saints–Budapest Wolves 6–0
U16: Diósd Saint–Budapest Wolves 16–20

Címkék