Anyagi támogatás az óvodapedagógusoknak

Havi tíz-, illetve harmincezer forinttal támogatja Érd azokat az óvodapedagógusokat, akik megszerezték a Pedagógus II. és a Mesterpedagógus fokozatot – jelentette be dr. Bács István alpolgármester a XX. Óvodai Szakmai Napok megnyitóján. Érd városvezetése a most bejelentett intézkedéssel szeretné elősegíteni azt, hogy minél több óvónő maradjon meg e hivatásnál. Egyben ösztönözni szeretnék az óvodapedagógusokat arra, hogy megszerezzék a magasabb minősítést.

Hasonló tartalmaink:

Érd városvezetése támogatni és ösztönözni kívánja a településen dolgozó óvónőket: a Pedagógus II. fokozatba lépett pedagógusok bruttó 10 ezer, a mesterpedagógusok bruttó 30 ezer forint pluszjövedelemre számíthatnak havonta – jelentette be a XX. Óvodai Szakmai Napok megnyitóján Bács István alpolgármester. Mint hozzátette: bár az óvónőképzők rendkívül népszerűek, elvégzésük után sokan más, jövedelmezőbb pályát választanak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Érd városvezetése a most bejelentett intézkedéssel szeretné elősegíteni azt, hogy minél több óvónő maradjon meg e hivatásnál. Egyben ösztönözni szeretnék az óvodapedagógusokat arra, hogy megszerezzék a magasabb minősítést – hangsúlyozta Bács István.

Az alpolgármester elmondta azt is: az érdi önkormányzati óvodákban dolgozó pedagógusokat érintő javaslatot a közgyűlés következő ülésén terjeszti elő a városvezetés, és ha elfogadja a testület, a határozat 2018. január 1-jéig visszamenő hatállyal él majd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A városvezetés nemcsak az óvodapedagógusokat, hanem az óvodákat is támogatja: Érd nevelési intézményei sorra újulnak meg, illetve épülnek. Az önkormányzat a szakmai munkát is segíti – többek között a szakmai napok rendezvénysorozatát, amelyet 20. alkalommal rendeznek meg az idén. (A részletes program itt található).

A jubileumi programsorozat megnyitóját a Tusculanum óvodában tartották, amely – mint köszöntőjében Artner Lászlóné tagóvoda-vezető elmondta – most negyven éves.

A szakmai nap nyitórendezvényén megjelent óvodapedagógusokat, a város képviseletében érkezett vendégeket az óvodások is köszöntötték, tavaszhívogató, hagyományőrző népi játékokkal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezt követően Winklerné Hirippi Irén, a Szivárvány tömbbe tartozó óvodák gyógypedagógusa tartott előadást az SNI-s gyerekek ellátásnak szükségleteiről. Mint érdeklődésünkre elmondta, napjainkban egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek: a legjellemzőbb probléma a figyelemzavar, a hiperaktivitás, a beszéd- és mozgásfogyatékosság, és ami jelentősen növekedett, az az autizmussal élő gyermekek száma.

Címkék