Testünk-lelkünk egészségéért

“Érezd jól magad a bőrödben. Ezért te vagy a felelős” címmel tartott előadást az Ófalusi óvodában szerda délelőtt dr. Sári Erzsébet belgyógyász, természetgyógyász, az Óvodai Szakmai Napok keretében. Az óvó nénik és az érdeklődő szülők megtudhatták, mit tehetnek azért, hogyan őrizzék meg életerejüket.

Hasonló tartalmaink:

– Sok betegség keletkezik azáltal, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Szeretnék útmutatást adni, hogyan tudjuk ezt megvalósítani. Arról beszéltem, hogyan növelhetjük életenergiánkat, ahelyett, hogy elégetnénk – hangsúlyozta az ÉrdMostnak dr. Sári Erzsébet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Bár az orvostudomány egyre fejlettebb, egyre több a beteg ember. Műszereinkkel csak azokat az eltéréseket tudjuk kimutatni, amelyek organikusan már megjelennek. Arra kívántam felhívni a figyelmet, hogyan működtessük úgy magunkat – már óvodás kortól –, hogy egészségünket megőrizzük. Ne  gyógyítsuk a betegséget, hanem előzzük meg – hívta fel a figyelmet  a szakember, megjegyezve: azt, hogy önmagunkkal békében, harmóniában nőjük fel és éljünk, tanulni kell.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Pócsiné Sivák Erzsébet tagóvoda-vezető hangsúlyozta: a kiégés nagyon sok óvodapedagógust érint.

– Nagyon fontos, hogy örömet találjunk a munkánkban, hogy úgy érkezzünk be reggel, hogy minden nap egy ajándék, egy új kezdet. Nemcsak mi, felnőttek élünk rohanó világban, hanem a gyermekeink is, számukra is nagyon fontos az elcsendesedés, a lazítás. Délután nyugtató zenére altatunk, és olyan foglalkozásokat, gyakorlatokat tartunk, ami segít megnyugodni, egy kicsit elcsendesedni – tette hozzá Pócsiné Sivák Erzsébet, aki úgy látja: mai, hajszolt világunkban a gyerekek egyre nagyobb számban küzdenek valamilyen magatartási, tanulási zavarral.

Címkék