Veszélyes gyermekjátékokat találtak

Veszélyes termékeket, gyermekjátékokat és -ruházatot találtak az ellenőrzések során kínai üzletekben és kisebb játékboltokban.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya kiemelt figyelmet fordít a Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszerben, valamint a Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszerben szerepelő veszélyes, letiltott termékek ellenőrzésére.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a hivatal kiemelten fontosnak tartja, hogy a legkisebbek kezébe biztonságos. és az egészségükre veszélytelen játékok és használati tárgyak kerüljenek.

A  január 1. óta lefolytatott ellenőrzések során a hatóság veszélyes termékek (többféle játék baba, kisgyermek szandál, játék babakocsi, sellőt formázó játék baba, fényfüzér) forgalmazását tapasztalta.

A fenti termékeket kínai üzletekben és kisebb játékboltokban árusították.

A termékek további forgalmazását a Pest Megyei Kormányhivatal megtiltotta, a forgalomból kivonta és visszahívja, valamint a gazdasági szereplőket fogyasztóvédelmi bírsággal sújtja.

A veszélyes termékekről itt, itt és itt tájékozódhat.

(Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal. Képünk illusztráció)

Címkék