Batthyány honvédjei

Több mint tíz éves hagyomány a Batthyány iskolában, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékezetére akadályversenyt rendeznek az alsó tagozatosoknak. A mókás, sportos feladatok során a gyerekek harci utánzó mozgásokat próbálhatnak ki: futás, kúszás, dobás, mindezt különleges, a ’48-as forradalmat idéző díszletek között.

Hasonló tartalmaink:

A gyerekek így nem a megszokott módon, verssel és prózával, hanem mozgásos feladatok keretében hangolódhatnak az ünnepre – hangsúlyozta az ÉrdMostnak Tinka Lajos tanító, az akadályverseny szervezője, akitől megtudtuk azt is: fantáziadús “szabadságharcos” díszletet Paulovits Monika pedagógiai asszisztens készítette.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Idén először az alsósok mellett végzős óvodások is részt vettek a versenyben: a nagycsoportosok a diákok segítségével hajtották végre a mókás ügyességi feladatokat: lovagoltak játékparipán, célba dobtak az „ágyúgolyóval”, kúsztak, ugrottak. Voltak persze olyan feladványok is, amelyek csak az idősebbekre vártak, mint például az óriás betűkirakós.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A mókás akadályversenyt a Batthyány-napok keretében rendezte meg a sportiskola. Ilyenkor az iskola névfelvételének évfordulóját ünneplik; a diákokra vetélkedők, versenyek várnak március 5. és 14. között. Hétfőn tartották a hagyományos Batthyány-s rajzverseny eredményhirdetését. Idén hat érdi iskolából négyszáznál is több pályamunka érkezett a felhívásra– a zsűri ezek közül 46-ot díjazott. Ekkor nyílt meg a felnőtteknek is szóló Nyitott szemmel a nagyvilágban című fotókiállítás is, amelyre huszonheten küldtek be képeket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nyelvi és versmondó versenyt is rendeznek ezekben a napokban, no meg a 7-8. évfolyam komplex versenyét. A megmérettetéseken más iskolák diákjai is részt vesznek.

Címkék