Folytatódik/elkezdődik a bajnokság

Ha minden jól megy, az NB II-es Budaörs, az NB III-as Érdi VSE, a Pest megyei első osztályú Százhalombattai LK, a megye kettes Törökbálinti TC és Diósdi TC is pályára lép a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

Mint ismert, az előző hétvégén a teljes fordulót elhalasztották a Merkantil Bank Liga NB II-ből, így nem lépett pályára Tatabányán a Soroksár SC ellen a Budaörs, amely a bajnokság 24. fordulójában így Tiszaújvárosban bizonyíthat az újonc Kazincbarcika ellen. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei társulat 22 mérkőzést követően kilenc-kilenc győzelemmel és vereséggel, valamint négy döntetlennel a tabella tizedik helyét foglalja el, míg a Bognár György által irányított Budaörs két ponttal többet szerezve a hatodik helyen áll a kiélezett középmezőny elején.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló
03.11., 14.30, Tiszaújváros:
Kazincbarcika–Budaörs

Az NB III-ban is elkezdődik a tavasz. Limperger Zsolt elégedett az Érdi VSE felkészülésével, ám a csapat számára nem lesz egyszerű a szezonnyitány, hiszen rögtön rangadóval kezdenek a harmadik helyezett FC Ajka ellen. Az érdiek csak kevesebb győzelmük miatt másodikat a tabellán, hiszen a listavezető Kaposvár is szintén 35 pontot gyűjtött. A Veszprém megyeiek négypontos lemaradással állnak a tabella harmadik helyén, így egy hazai siker esetén az érdiek komolyabb előnybe kerülhetnek a dobogón.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
03.10., 14.30:
Érdi VSE–FC Ajka

Hatpontos rangadó. Ahogy a másod- és a harmadosztályban, úgy a megye egyben is fontos meccse lesz a térségi csapatnak. A Százhalombattai LK a sereghajtó Sülysáp elleni győzelem után a Tököl VSK-val vív meg idegenben. Rácz Lászlóék jelenleg tizennyolc ponttal a tizedikek, míg a tököliek tizenöttel a tizenegyedikek, így az SZLK sikeres esetén akár két helyet is előrébb léphetne, mellyel igen távolra kerülne a kiesőzónától.

Pest megyei I. osztály, 18. forduló
03.11., 14.30:
Tököl VSK–Százhalombattai LK

Tartani kell a lépést. A Pest megyei másodosztály déli csoportjában szereplő Törökbálinti TC-nek a kiütéses rangadó után tartania kell a lépést az éllovas Felsőpakonnyal szemben. Lipők Andrásék múlt heti, 5–1-es sikere azonban jó alap lehet az utolsó előtti helyen álló Ócsa VSE ellen, amely elmúlt tizenegy meccsén kikapott, s utoljára még szeptember elején, a Tököl II ellen tudta győztesen elhagyni a játékteret. A diósdiak számára sem lesz kis tétje a hétvégi bajnokinak, a tabellán tizenharmadik DTC ugyanis az egy hellyel mögötte álló Ráckeve VAFC-ot fogadja, igaz, még a három pont megszerzésével sem nyugodhatnak meg Diósdon, miután a három pont megszerzésével csak zárkózni tudnának a tabellán, előrelépni nem.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 17. forduló
03.11., 14.30:
Törökbálinti TC–Ócsa VSE
03.11., 14.30: Diósdi TC–Ráckeve VAFC

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában ezúttal nem rendeznek fordulót.

Fotó: Balogh István

Címkék