Most is bőséges a program – hétvégi sportelőzetes

Hazai pályán a kézisek, a focisok, a röplabdázók, idegenben a kosarasok és vízilabdázók, országos bajnokságon a birkózók és Eb-n a shaolin kungfusok. Hétvégi sportelőzetesünket olvashatják.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

A K&H női kézilabda liga 17. fordulójában kulcsfontosságú mérkőzést vív egymással a tabella harmadik helyén álló ÉRD és az ötödik Siófok KC az ÉRD Arénában, március 11-én, vasárnap, 16 órától. Részletes beharangozó itt.

A Budaörs is fontos mérkőzést játszik a tizenhetedik körben, hiszen Mihály Attila lányai az újonc Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE vendégei lesznek március 10-én, 17 órakor a Messzi István Sportcsarnokban.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
03.10., 17.00:
Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE–Budaörs
03.11., 16.00:
 ÉRD–Siófok KC (tv: M4 port)

LABDARÚGÁS
Ha minden jól megy, akkor az NB II-es Budaörs, az NB III-as Érdi VSE, a Pest megyei első osztályú Százhalombattai LK, a megye kettes Törökbálinti TC és Diósdi TC is pályára lép a hétvégén. Részletes beharangozó itt.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló
03.11., 14.30, Tiszaújváros:
Kazincbarcika–Budaörs

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
03.10., 14.30:
Érdi VSE–FC Ajka

Pest megyei I. osztály, 18. forduló
03.11., 14.30:
Tököl VSK–Százhalombattai LK

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 17. forduló
03.11., 14.30:
Törökbálinti TC–Ócsa VSE
03.11., 14.30: Diósdi TC–Ráckeve VAFC

RÖPLABDA

Hazai pályán a rájátszásban. A Kalocsa SE ellen folytatja a női röplabda NB II Közép-csoportjának rájátszásbéli küzdelmeit a Delta RSE Érd. Dömötör-Mátrai Beáta lányai a kecskeméti 3:0-s vereség után hazai környezetben, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában lépnek pályára március 11-én, 16 órakor a Kalocsa ellen, amely az alapszakaszban idegenben és honi környezetben is könnyedén győzte le az érdieket.

Női röplabda NB II, Közép-csoport, rájátszás, 2. forduló
03.11., 16.00:
Delta RSE Érd–Kalocsa SE

KOSÁRLABDA

Pakson a kosarasok. A férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjának 18. fordulójában Pakson, az Atomerőmű SE vendégeként játszik a BKG-VMG DSE. Valackay Gáborék a múlt heti, kaposvári győzelemnek köszönhetően egy helyet előreléptek a tabellán, míg a Tolna megyeiek öt győzelemmel és tizenhárom vereséggel tizedikek. A jobbára 16-19 éves játékosokból álló paksiakkal szemben az érdi csapat hazai pályán 90–79-re győzött a hatodik fordulóban.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 18. forduló
03.11., 15.00:
Atomerőmű SE–BKG-VMG DSE

VÍZILABDA

Elkezdi a rájátszást a 2005-ös csapat. Ugyan egy fordulót már lejátszottak a Markovits Kálmán 2005-ös gyermekbajnokság rájátszásából a 27-35. helyek eldöntéséért, ám a kilenccsapatos szakaszban épp a Budapesti Honvéd SE-Érd volt a szabadnapos, amely most kezdi meg a rájátszást. Az érdi pólósok az első mérkőzésen 10–9-es vereséget szenvedő Új-Hullám SE ellen szállnak vízbe a III. kerületi TVE uszodájában március 10-én, 17 órakor.

Markovits Kálmán Gyermekbajnokság, 2005, Rájátszás, 27-35. helyért, 2. forduló, III. kerületi TVE uszoda
03.10., 17.00:
Budapesti Honvéd SE-Érd–Új-Hullám SE

BIRKÓZÁS

Ismét ob! Múlt héten, Pécsen országos bajnok lett az 57 kilogrammosok szabadfogású birkózók mezőnyében Kovács Bence, az Érdi Spartacus SC sportolója. Az érdiek a szabadfogás után kötöttfogásban is érdekeltek lesznek, hiszen Mogyoródon tartják az országos bajnokságot ugyanennek a korosztálynak. Emellett a diák kettes korcsoportnak Zalaegerszegen rendezik meg az országos bajnokságot, szintén több érdi részvételével.

SHAOLIN KUNGFU

Március 9. és 11. között Budapesten rendezik a tradicionális shaolin wushu első Európa-bajnokságát, melyen az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai SE tizenhét versenyzője harminckét kategóriában indul.

A budapesti MOM Sportközpontban megrendezésre kerülő viadalra harminc országból érkeznek versenyzők. Az érdiek összesen tizenöt pusztakezes, nyolc rövidfegyveres, kilenc hosszúfegyveres és egy küzdelmi kategóriában indulnak a kontinensviadalon. Veres Mátyás, Nagy Márk, Mák Attila, Bogó Rebeka, Varga Levente, Varga Zsombor és Müller Hargita mindhárom versenyszámban elindul, míg Bereczki András és Srágli Liliána pusztakezes és hosszú fegyveres kategóriákban lesz érdekelt. Mellettük Pozsgai Luca, Pozsgai Eszter, Broszman Benedek, Broszman Bertalan, Kocsis Tímea és Varga Ferenc és Magyari László egy-egy számban indul. Az Európa-bajnokságra való belépés díjtalan!

 

Címkék