Szerencsével, de megérdemelten nyert az Érdi VSE

Kónya Benjámin hosszú idő után volt eredményes, fejese pedig győzelmet ért az Érdi VSE-nek a Pénzügyőr SE vendégeként az NB III Nyugati csoportjának tizenhetedik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdett a Pál Szabolcs mellett Németh Gábor Vincét és Kárász Krisztiánt is nélkülöző Érdi VSE, hiszen a kezdetektől dominált, számos lehetőséget is kidolgozott, ám az első ígéretes lehetőségre több mint fél órát kellett várni, amikor Bozsoki Imre egy szögletet fejelt vissza a hosszúról a rövidre, ám a hazaiak bravúrral védtek. Ezt követően a Pénzügyőr Havasi Dániel vagy Turi Ákos révén is megszerezhette volna a vezetést, de az érdiektől Koós Gábor is.

A szünet után az érdiek egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést az 52. percben, amikor egy felívelt labdát a hazai védő, Csicsvári Milán fejelt volna haza, de a kimozduló Ivancsics Alex nem volt kapujában, a labda viszont igen. Igaz, az érdi előny nem tartott sokáig, miután egy perccel később Havasi Dániel cselezte ki, s ugyan Pallagi Botond próbált menteni, de nem sikerült, így hamar egyenlített a házigazda.

Ezt követően az érdiek nagy erőket fordítottak az újbóli vezetéshez, míg a „fináncok” védekezésre álltak vissza. Az érdi erőfeszítésnek meg is lett az eredménye, amikor egy jobboldali beadás után Melczer Vilmos labdáját Kónya Benjámin fejelte a kapuba.

A hajrában ugyan feléledt a házigazda, nem tudott pontot szerezni. Az Érdi VSE a szerencsével is támogatva, de nagyrészt dominálva nyert megérdemelten.

„Kimondottan boldog vagyok, hogy az én gólommal sikerült nyernünk. De természetesen számomra mindegy, ki rúgja a gólt, a lényeg, hogy a csapat győzzön. Amikor idekerültem, akkor megye egyben előrébb, most az első tíz percben kicsit szokatlan volt, de aztán sikerült megszoknom és jól ment. Hajtós meccs volt, szűk volt a pálya, ezért nehéz feladatunk volt, hiszen sokat védekezett a Pénzügyőr, de mégis nyertünk” – fogalmazott a győztes gólt szerző Kónya Benjámin.

„Uraltuk a meccset végig. Az volt a kérdés, mikor rúgjuk az első gólt. A támadóharmadban nem voltunk olyan hatékonyak. Bátrabban kellett volna játszanunk, akkor sokkal hamarabb meg tudtuk volna szerezni a vezetést. Aztán egy szerencsés gól után mi is ajándékoztunk egyet. Addig, amíg minden meccsen ajándékozunk egyet, addig nem sok jóra számíthatunk” – értékelt Limperger Zsolt.

Az Érdi VSE legközelebb március 17-én, 15 órakor lép pályára a III. kerületi TVE vendégeként.

NB III, Nyugati csoport, a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Pénzügyőr SE–Érdi VSE 1–2 (0–0)
Pasarét, 100 néző. V: Jakab Géza (Schweighardt, Rózsa)
PSE: Ivancsics A. – Csicsvári, Luczek, Despotovic (Ablonczy, 76.), Varga-Sebestyén, Sztrunga, Szigeti (Besztercei, 71.), Havasi, Nagy Bendegúz, Szabó Balázs, Kovács János (Turi Á., 26.).

Edző: Varga Balázs

Érdi VSE: Kertész F. – Ország (Kalmár, a szünetben), Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Tárkányi, 69.), Kónya, Pallagi, Melczer (Hegedüs N., 84.) –  Balázsovics, Kelemen P.

Edző: Limpgerger Zsolt

Gólszerzők: Havasi (53.), ill. Csicsvári (52. – öngól), Kónya (79.)

Címkék