Pályázati felhívás civil szervezetek támogatására

A Köznevelési és Művelődési Bizottság   – a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló 4/2007. (II.26.) önkormányzati rendelet 13. § (3) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva – elfogadja és közzéteszi a 2018. évi Kulturális Keretre vonatkozó pályázati felhívást a határozat melléklete szerinti tartalommal.

Hasonló tartalmaink:

Melléklet a 13/2018.(III.14.) KÖMÜB. határozathoz

Pályázati felhívás

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Köznevelési és Művelődési Bizottsága – a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló 4/2007. (II.26.) önkormányzati rendeletben foglaltak alapján – pályázatot hirdet az önkormányzat közigazgatási területén működő civil szervezetek részére.

(Civil szervezet: a civil társaság, a Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület és az alapítvány.)

A Kulturális Keretre pályázhatnak mindazon civil szervezetek, amelyek az alábbiakban felsorolt feladatokat kívánják megoldani:

a)       Érd Megyei Jogú Városban hagyománnyal bíró vagy hagyományteremtő céllal megvalósuló fesztiválok, rendezvények szervezése vagy azokhoz való aktív kapcsolódás,

b)       Érd Megyei Jogú Városban kulturális, művészeti események, kiállítások rendezése, kiadványok készítése,

c)       nemzetiségi, kisebbségi hagyományőrző programok, események rendezése,

d)      oktatási, nevelési célú városi rendezvények vagy rendezvénysorozatok szervezése és lebonyolítása.

A Köznevelési és Művelődési Bizottság előnyben részesíti a pályázat időszakában megvalósuló alkotások, rendezvények, programok létrehozását.

A pályáztatás rendje

A program megvalósításának határideje a pályázat kiírását követő legkésőbb 1 év, a pályázat szakmai és pénzügyi beszámolójának benyújtási határideje legkésőbb a pályázati cél megvalósulásától számított 30. nap.

Ugyanazzal a programmal csak egy kerethez lehet pályázni.

Valamennyi keretre együttvéve legfeljebb kettő pályázat adható be.

A benyújtási határidőt követően beérkezett/postára adott pályázat érvénytelen.

A pályázat hiányosan kitöltött adatlap és a kötelező mellékletek hiánya esetén érvénytelen.

Utólagos hiánypótlásra nincs lehetőség.

A benyújtás módja

A pályázatot személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára (Polgárok Háza, Alsó u. 3., fsz.), vagy postai úton a Humán Irodának címezve (Polgármesteri Hivatal, Humán Iroda, 2030 Érd, Alsó u. 1.) lehet benyújtani egy példányban, zárt borítékban. A borítékra kérjük ráírni: „Kulturális Keret pályázat”. A postai úton benyújtott pályázat esetén a benyújtási határidőn a postára adás idejét kell érteni.

A benyújtás határideje: az önkormányzat honlapján történő megjelenést követő 30. nap: 2018. április 19.

Pályázni a pályázati adatlap benyújtásával az abban meghatározott dokumentumok csatolásával lehet azzal, hogy ugyanazon civil szervezetnek több pályázat benyújtása esetén a programhoz közvetlenül nem kapcsolódó pályázati dokumentumok közül a bírósági bejegyzés másolatát, az alapszabályt, az alapító okiratot, a polgári jogi társasági szerződést, a köztartozás igazolást vagy nyilatkozatot tárgyévben csak a legelső pályázatához kell csatolnia.

A pályázati dokumentáció az Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vehető át, vagy letölthető a www.erd.hu honlapról.

Az önálló bankszámlával nem rendelkező civil társaság pályázónak pályázatában a támogatási összeg fogadására megbízott szervezetet kell megjelölnie, amely a támogatási összeg fogadására saját bankszámláját az önálló bankszámlával nem rendelkező kedvezményezett részére biztosítja.

A pénzügyi támogatás felhasználása és elszámolása

A pályázatonként elnyerhető legnagyobb támogatás összege legfeljebb 600.000,- Ft lehet.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a pályázók, akik a pályázati cél megvalósításához saját forrással is rendelkeznek.

A nyertes pályázókkal az önkormányzat támogatási szerződést köt.

A civil szervezet a támogatás összegének felhasználásáról a támogatási szerződésben meghatározott módon köteles elszámolni, illetve a megvalósulásról szakmai beszámolót készíteni, mely benyújtásának határideje legkésőbb a pályázati cél megvalósulásától számított 30. nap.

A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, valamint a feladat teljesítésének elmaradása esetén, illetőleg ha a civil szervezet a támogatás igénylésekor lényeges körülményről, tényről valótlan vagy hamis adatot szolgáltatott, vagy a felhasználásról nem számol el, a támogatás összegét vissza kell fizetnie.

A döntésről valamennyi pályázót írásban értesítjük.

Köznevelési és Művelődési Bizottság

Címkék