Kutyafuttatóval bővülhet a lakótelep

Péntek délután lakossági fórumot tartott a lakótelepen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester. A jelenlévő lakók több javaslatot is felvetettek; jelezték többek közt azt is, hogy szükség volna egy kutyafuttató és egy lekerített pálya kialakítására a lakótelepen. Ennek lehetőségét megvizsgálja a városvezetés – előtte megkérdezik az itt élők véleményét ezekről a fejlesztésekről.

Hasonló tartalmaink:

Lakossági fórumot tartott péntek kora délután az érdi lakótelepen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, aki T. Mészáros András polgármesterrel együtt válaszolt a felmerülő kérdésekre. A fórumon jelen voltak Antunovits Antal és Tekauer Norbert önkormányzati képviselők is.Az államtitkár ismertette a Modern Városok Program jelenlegi állását; milyen városépítési elképzelések valósultak meg, mi várható a jövőben, beleértve az útépítéseket is.

– Először a fő közlekedési utakat modernizáljuk, és a csomópontokat tesszük biztonságossá, ezt követi a lakóutak felújítása – hangsúlyozta Aradszki András. – A lakótelepen élők felvetették, hogy a városközpontban sok a dugó, nehéz közlekedni gépjárművel és gyalogosan is. Leginkább a Diósdi úti alagútból kiérkező autók torlódnak fel. Elmondtam, hogy erre is van megoldás a csomópontokat érintő programban: olyan közlekedéstechniai megoldást alkalmazunk majd, ami megszünteti a torlódást – mondta Aradszki András, utalva arra: a Budai-Diósdi utak találkozásánál kétsávos, úgynevezett turbó körforgalom épül majd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– A lakótelepen élők több helyi szintű problémát, ötletet is felvetettek. Elhangzott, hogy a lakótelepi játszótér mellett szükség volna egy elkerített “dühöngőre”, ahol játszhatnak, labdázhatnak a fiatalok, és egy kutyafuttató kialakítását is javasolták a jelenlévő lakók. Polgármester úr ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja e létesítmények kialakításának lehetőségét. Előtte természetesen megkérdezzük a lakótelepen élőket, valóban igénylik-e ezek megépítését, és ha igen, akkor hol épüljenek meg e létesítmények. Ezek a beruházások véleményem szerint támogathatóak. Felmerült még több kérdés is: járdaépítés és -javítás, fásítás, palántázás a lakótelepen. Erre is nyitott a város vezetése, főleg, hogy az itt lakók is aktívak abban, hogy szebbé tegyék környezetüket – mondta Aradszki András, hozzátéve: az a felvetés, hogy kerítsék le és tegyék zárhatóvá a játszóteret, illetve alakítsanak ki itt ivókutat, szintén támogatható.

Címkék