Szabó Laura debütált a válogatottban!

Az ÉRD saját nevelésű beállója, Szabó Laura debütált a felnőtt magyar női kézilabda-válgoatottban, amely a franciaországi Európa-bajnokságra való selejtező 7. csoportjának harmadik körében, Győrben, 19–18-ra kikapott Hollandiától.

Hasonló tartalmaink:

Rendkívül fordulatos mérkőzést vívott a világbajnok bronzérmes holland csapattal a Görbicz Anitát búcsúztató magyar női kézilabda-válogatott Győrben. A mieink ugyan az ötödik percben már 4–0-ra vezettek, de a tizedikben már a németalföldieknél volt az előny. Mégis a szünetre a magyarok vonulhattak 11–10-es előnnyel. A fordulás után meg volt az esély, hogy akár három góllal is meglépjünk, de ehelyett fordítottak a vendégek, akik egygólos győzelmet arattak. Ettől – na meg a március 25-i, eindhoveni meccs eredményétől – függetlenül azonban a magyarok így is jó eséllyel pályáznak a franciaországi Európa-bajnokságra, miután Fehéroroszországot és Koszovót is legyőzték, amelyekkel még találkoznak.

Az ÉRD játékosai közül Kisfaludy Anett egyszer volt eredményes, Tóth Gabriella nem talált be, ahol a válogatottban debütáló saját nevelésű kézilabdázó, Szabó Laura sem.

Női kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 3. forduló
Magyarország–Hollandia 18–19 (11–10)
Győr, 4500 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok)
Legjobb dobók: Hornyák D. 4, Bódi 3, Tomori, Puhalák 2-2, ill. Bont, Broch 6-6, Abbingh 3

Címkék