Kezdődik az év!

A március 25-i, abonyi pontszerző viadallal kezdi meg a 2018-as versenyek sorát az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya. A versenyen egyelőre még csak hat egység lesz érdekelt, ám a következő eseményekre már összeállnak az egységek.

Hasonló tartalmaink:

Változatos éveken van túl az Érdi Torna Club, hiszen a korosztályváltások miatt sok kettes és hármas összetételét meg kellett változtatni. Három éve például hatan jutottak az országos döntőbe, s mindegyik egység dobogóra állhatott. Ezt követően tíz ÉTC-s formáció volt érdekelt a finálén, s az egyesület a legeredményesebb hazai csapat lett. Tavaly nagy változások voltak, hiszen szinte mindegyik egység megváltozott, ennek ellenére tizenketten is érdekeltek voltak az országos döntőn, ahol hatan dobogóra álltak, öten pedig egy hellyel csúsztak le onnan.

„Inkább a tavalyi évhez hasonlítanám az ideit, mert nagyon sok egységet kellett újraformálnunk – kezdte Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője. – Az az egység, amely esetleg együttmaradt, az kategóriát váltott. Aki pedig nem maradt együtt, annak januárban egy összeszokó év kezdődött januárban.”

Az év első versenyei az esetek túlnyomó többségében még az összecsiszolódásról szólnak, hiszen az új formációk először szerepelnek versenyhelyzetben.

„Még nincsenek készen az egységek, ezért nem is tud mindenki elindulni, ezért most csak hat egységünk fogja képviselni az egyesületet, de még ők sem százasak, viszont egyrészt el kell kezdeniük szokni egymást, másrészt vannak olyanok, akik most kezdték, akiknek még a versenyzést is szokni kell” – fogalmazott a szakosztályvezető, aki elmondta, hogy idén főként hármas egységeik lesznek, s inkább az újoncoknál vannak kettesek.

„Jobban meg lehet tartani egy hármast hosszabb ideig, magasabb kategóriában, mert sokszor van az, hogy esetleg a felső ember megnő és a tartó már nem bírja el, ezért úgy gondolom, hogy a hármasok hosszabb életűek. Ugyanakkor volt szabályváltozás is, ami minket is érintett. A serdülő korosztály eddig tizenhat éves korig volt, ezt levitték tizenötre, azaz az idén tizenhat éveseknek kategóriát kellett váltani” – fejtette ki Baloghné Papp Ildikó.

Az elmúlt esztendőkben sikeres volt az ÉTC, pedig az egységek száma folyamatos változás alatt volt, ennek ellenére leküzdötték az akadályokat. S hogy ezek után milyen célokat lehet kitűzni?

„Nem mondhatom, hogy inkább kevesebb egység és jobb eredmények, mert szerencsére annyi gyerekünk van, hogy sok egységet ki tudunk állítani. Természetesen mindenki azért edz és versenyez, hogy mindenki jó eredményt érjen el, mi pedig ennek nem szabunk gátat. Idén még több egységünk lesz. Hogy mennyire lesznek eredményesek? Abban csak reménykedni tudok, hogy mindenki el tudja érni azt a célt, amit kitűzött maga elé” – mondta Baloghné Papp Ildikó, akinek nincs könnyű dolga, hiszen a versenynaptár is megváltozott, s tavasszal az abonyi mellett Szegeden, az FTC-nél és a BASÉ-nál is lesznek versenyek, azaz ezúttal az összecsiszolódásra kevesebb idő jut.

„Sokat számít, bár az az igazság, hogy szerencsére nem csak a tavaszi idényben nőtt a versenyek száma, hanem az ősziben is, így idén kilenc pontszerző verseny lesz. Az igaz, hogy a tavaszi idényben még az összeszokás miatt valaki még el sem tud indulni” – fogalmazott.

Az ÉTC idén is rendez pontszerző verseny, amelyet ismételten október környékén tartanak, ám egyre többször nemzetközi versenyeken is érdekeltek lesznek – főként – a nagyobb egységek.

Az abonyi viadalt követően legközelebb április 14-én, Szegeden, majd május 13-án, az FTC rendezésében, végül május 25-én, a BASE szervezésében rendezett pontszerző versenyeken indulnak az ÉTC akrobatikus tornászai.

Az Érdi Torna Club indulói az abonyi pontszerző, akrobatikus torna versenyen
újonc kettes:
Kovács Kíra–Dávid Fruzsina, Katona Lilla–Csurgai Jázmin
gyermek kettes: Balogh Máté–Töpler Natasa, Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra
gyermek hármas: Pelczel-Nagy Eszter–Mák Virág–Mezei Boglárka
11–16: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála

Címkék