Egy hónap alatt három ob-cím!

Azt követően, hogy az U23-as korosztályban szabad- és kötöttfogásban is győzött, a hétvégi, miskolci felnőtt országos bajnokságon is aranyérmes lett Kovács Bence, az Érdi Spartacus SC birkózója.

Hasonló tartalmaink:

Nyolc indulója volt az 55 kilogrammos mezőnynek a miskolci felnőtt kötöttfogású országos bajnokságon. Köztük két érdi is indult, Kovács Bence az OSBK-s Rácz Richárdot, Nagy Krisztián pedig a Dél-Zselic SE-s Háhn Csabát győzte le az elődöntőért, ahol egymás ellen vívott a két érdi, s végül Kovács jutott a döntőbe, ahol a honvédos Andrási Józsefet is legyőzte, így az U23-as szabad- és kötöttfogású országos bajnokság után a felnőtteknél is aranyérmes lett, amellyel kivívta magának a válogatottságot, amellyel indul az oroszországi Európa-bajnokságon is. Ezzel együtt viszont öröm az ürömben, hogy így nem lehet ott a plovdivi szumó-Európa-bajnokságon.

Nagy Krisztián a bronzcsatában kikapott, így a pontszerző, ötödik helyen végzett.

63 kilóban Berta Mike volt érdekelt az érdiektől, aki egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört, s az ötödik helyet szerezte meg. 97 kilóban Pataki Sámuel a legjobb nyolc között csatlakozott a versenybe, ám itt kikapott a dorogi Vátzi Bálinttól, s hetedik lett.

A miskolci verseny mellett még a kadet korosztály számára Tokodon hetedszer tartották a Fekete Gyémánt Kupát. A nemzetközi minősítési versenyre tizenkét ország birkózói érkeztek.

71 kilogrammban Mezei Dominik ugyan még honvédos ellenfelét a 16 között legyőzte, de a negyeddöntőben kikapott, így a tizedik helyet szerezte meg.

Testvére, a 80 kilóban induló Mezei Patrik előbb FTC-s majd cseh ellenfelét verte. Az elődöntőben svéd riválissal szemben kikapott, azonban a vigaszágon tovább menetelt és bronzérmes lett!

A 92 kilósok között Végh Artúr szerepelt az érdiektől, aki Mezei Patrikhoz hasonló utat járt be, észt, majd dorogi ellenfelét legyőzve a négy közé jutott, majd ott kikapott a pesterzsébeti Mohl Richárdtól. Ezt követően a vigaszágon horvát birkózót felülmúlva lett bronzérmes!

110 kilóban Varga Dániel már a selejtezőben becsatlakozott a küzdelmekbe, ám mivel itt kikapott, nem folytathatta a küzdelmeket, s nyolcadik lett.

Eközben Dénes Mercédesz Bulgáriában vett részt egy nemzetközi viadalon, ahol harminc ország legjobbai versenyeztek. A szófiai versenyen az 53 kilósoknál a nyolcaddöntőben a német Annika Wendlet 4–2-re, a negyeddöntőben a török Merve Kengert 8–0-ra győzte le, majd a lengyel Katarzyna Krawczyktól ugyan 5–2-re kikapott a négy között, de a vigaszágon a kazag Ajgul Nuralimet 4–0-ra verte, így bronzérmet szerzett.

Bulgária, Szófia:
53 kg – Dénes Mercédesz III.

Felnőtt kötöttfogású országos bajnokság, Miskolc:
55 kg – Kovács Bence I., Nagy Krisztián V.
63 kg – Berta Mike V.
97 kg – Pataki Sámuel VII.

Fekete Gyémánt Kupa, kadet korosztály, Tokod:
80 kg – Mezei Patrik III.
92 kg – Végh Artúr III.

Címkék