26 érdi gól!

Az ÉRD női kézilabda csapatának hét játékosa is a franciaországi Európa-bajnokságra való selejtezőben volt érdekelt hazája válogatottjában.

Hasonló tartalmaink:

A selejtező 2. csoportjában az Andjela Bulatoviccsal felálló Montenegró előbb idegenben győzte le hat góllal Lengyelországot, majd hazai környezetben tízgólos sikert aratott, amellyel biztosította helyét a kontinensviadalon.

A 2. csoportban két érdi csapott össze egymással, ugyanis előbb a Krpezs-Slezák Katarina által vezetett szerb csapat hazai pályán hét góllal verte a Jamina Robertst is a soraiban tudó svéd-csapatot, majd a skandináv visszavágón ugyan nyertek a svédek, de csak egy góllal, így az egymás elleni eredmény déli szomszédainknak kedvez. Krpezs-Slezák a két találkozón 19-szer, Roberts 5-ször volt eredményes. A huszonnyolc válogatottat felvonultató selejtező legeredményesebb játékosa négy forduló után az ÉRD jobbszélsője, aki már 35 gólnál jár.

A magyar női kézilabda-válogatottban a Hollandia elleni győri mérkőzésen ugyan 19–18-ra kikapott a nemzeti csapatban debütáló Szabó Laurával, valamint Kisfaludy Anettel, Janurik Kingával és Tóth Gabriellával a keretében, ám a visszavágón 23–22-re nyert Eindhovenben. A másodszor válogatott érdi nevelésű beálló, Szabó Laura meg is szerezte első gólját a Görbicz Anitát elbúcsúztató magyar csapatban.

Az Eb-selejtezőből csoportonként az első két helyezett mellett a hét kvartett legjobb harmadik helyezettje jut ki a franciaországi versenyre. Montenegró május 31-én Szlovákiában, majd június elején hazai pályán Olaszország ellen folytatja. A szerbek a Feröer-szigetekre látogatnak, majd Macedóniát fogadják, míg a svédek épp ellenkezőleg: Macedóniába utaznak és Feröert látják vendégül.

A magyar csapat pedig Koszovóban lép pályára, a selejtezőt pedig a fehéroroszok ellen zárja.

Női kézilabda, Európa-bajnoki selejtező
2. csoport

3. forduló: Lengyelország–Montenegró 20–26 (9–14)
Andjela Bulatovics nem talált be
4. forduló: Montenegró–Lengyelország 33–23 (14–13)
Andjela Bulatovics nem talált be

3. csoport
3. forduló: Szerbia–Svédország 30–23 (9–15)
Krpezs-Slezák Katarina 8, Jamina Roberts 2 gólt szerzett
4. forduló: Svédország–Szerbia 31–30 (16–13)
Jamina Robert 3, Krpezs-Slezák Katarina 11 gólt szerzett

7. csoport
3. forduló: Magyarország–Hollandia 18–19 (11–10)
Kisfaludy Anett 1 gólt szerzett, Tóth Gabriella és Szabó Laura nem talált be
4. forduló: Hollandia–Magyarország 22–23 (12–12)
Szabó Laura 1 gólt szerzett, Kisfaludy Anett és Tóth Gabriella nem talált be

fotó: handballerd.hu

Címkék