Hihetetlen végjátékot bukott el a VMG…

Tizenegy másodperccel a vége előtt még három ponttal vezetett, mégis 71–69-re kikapott a BKG-VMG DSE a Zalaegerszegi KK-tól a férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdte a tabellán egy hellyel előtte, a hetedik helyen álló ZKK elleni rangadót az érdi kosárlabdacsapat, amely az első negyedben remek támadójátékának és jó védekezésének köszönhetően 23–13-ra lépett meg.

Valaczkay Gáborék lendülete a szünetig kitartott, s a második tíz percre ugyan a Zala megyei társaság játéka is feljavult, ám a nagyszünetben a hazaiak viszonylag simán, 38–27-re vezettek.

A harmadik játékrész viszont pocsékul sikerült az érdiek számára, hiszen hátrányát ledolgozta a vendég csapat, amely hárompontosai mellé remekül védekezett és sokáig nem is engedett pontot.

A záró felvonásra 47–48-cal érkező csapatok azonban felváltva vezettek. A hajrá úgy tűnt, hogy az érdieké lesz, hiszen az utolsó percekben ismét ők voltak előnyben, de a játékot jellemzik Valaczkay Gábor szavai, aki két és fél perccel a vége előtt, egy időkérésnél azt mondta: „nem érdemlünk győzelmet”.

Aztán fordult a kocka, tizenegy másodperccel a vége előtt még 69–66-ra vezettek az érdiek, a zalai időkérés alatt meg tudták beszélni, hogy nem faultolhatnak, mégis faultoltak, a ZKK pedig mindhárom büntetőt értékesítette. Még mindig volt hátra öt másodperc és az érdieknél volt a labda. Valaczkay Gábor ziccerben indíthatta volna Miháczi Ádámot, de ehelyett eladta a labdát, a Zalaegerszeg pedig kosarat szerzett, így 71–69-re győzött.

„Persze, mindig jó lenne nyerni. A mai meccs úgy alakult, hogy sokszor megnyerhettük volna, mégsem sikerült – az égiek nem voltak velünk. Rengeteg egyéni hibát követtünk el a végjátékban, ezért szenvedtünk vereséget” – válaszolt az időkérésnél mondott reakciójára, na meg arra a kérdésre, hogy azért jó lett volna nyerni, Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője.

„Az első félidőben emberfogás ellen nagyon jól támadtunk, védekezésünk is ezáltal jól működött, viszont a zónavédekezés ellen sokáig nem tudtunk mezőnykosarat szerezni, ott visszajöttek, ledolgozták tizenhárom-négypontos előnyünket. Hiába tudtuk visszahozni a meccset, centerünk kipontozódott, én is sérülten játszottam, kihagytam én is a büntetőt, rosszkor faultoltunk, szóval sok butaság összejött, ami miatt ez lett a vége” – fogalmazott.

Viszont pozitívum, hogy gyengébb játékkal is csak két ponttal kapott ki az érdi együttes a nála jobban játszó, s egy hellyel előtte álló ellenféltől.

„Tulajdonképpen így is lehet nézni. Sokat számított volna, ha a végjátékban ott van a centerünk, de így is meg volt a lehetőségünk a győzelemre, de mi engedtük ki a kezünkből.” – jegyezte meg Valaczkay Gábor.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 20. forduló

BKG-VMG DSE–Zalaegerszegi KK 69–71 (23–13, 15–14, 9–21, 22–23)

Hihetetlen végjátékot bukott el a VMG…Tizenegy másodperccel a vége előtt még három ponttal vezetett, mégis 71–69-rekikapott a BKG-VMG DSE a Zalaegerszegi KK-tól a férfi kosárlabda NB II(harmadosztály) Nyugati csoportjának 20. fordulójában.Remekül kezdte a tabellán egy hellyel előtte, a hetedik helyen álló ZKK ellenirangadót az érdi kosárlabdacsapat, amely az első negyedben remektámadójátékának és jó védekezésének köszönhetően 23–13-ra lépett meg.Valaczkay Gáborék lendülete a szünetig kitartott, s a második tíz percre ugyan aZala megyei társaság játéka is feljavult, ám a nagyszünetben a hazaiak viszonylagsimán, 38–27-re vezettek.A harmadik játékrész viszont pocsékul sikerült az érdiek számára, hiszen hátrányátledolgozta a vendég csapat, amely hárompontosai mellé remekül védekezett éssokáig nem is engedett pontot.A záró felvonásra 47–48-cal érkező csapatok azonban felváltva vezettek. A hajráúgy tűnt, hogy az érdieké lesz, hiszen az utolsó percekben ismét ők voltakelőnyben, de a játékot jellemzik Valaczkay Gábor szavai, aki két és fél perccel avége előtt, egy időkérésnél azt mondta: „nem érdemlünk győzelmet”.Aztán fordult a kocka, tizenegy másodperccel a vége előtt még 69–66-ra vezettekaz érdiek, a zalai időkérés alatt meg tudták beszélni, hogy nem faultolhatnak, mégisfaultoltak, a ZKK pedig mindhárom büntetőt értékesítette. Még mindig volt hátra ötmásodperc és az érdieknél volt a labda. Valaczkay Gábor ziccerben indíthatta volnaMiháczi Ádámot, de ehelyett eladta a labdát, a Zalaegerszeg pedig kosarat szerzett,így 71–69-re győzött.„Persze, mindig jó lenne nyerni. A mai meccs úgy alakult, hogy sokszormegnyerhettük volna, mégsem sikerült – az égiek nem voltak velünk. Rengetegegyéni hibát követtünk el a végjátékban, ezért szenvedtünk vereséget” – válaszoltaz időkérésnél mondott reakciójára, na meg arra a kérdésre, hogy azért jó lett volnanyerni, Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője.„Az első félidőben emberfogás ellen nagyon jól támadtunk, védekezésünk is ezáltaljól működött, viszont a zónavédekezés ellen sokáig nem tudtunk mezőnykosaratszerezni, ott visszajöttek, ledolgozták tizenhárom-négypontos előnyünket. Hiábatudtuk visszahozni a meccset, centerünk kipontozódott, én is sérülten játszottam,kihagytam én is a büntetőt, rosszkor faultoltunk, szóval sok butaság összejött, amimiatt ez lett a vége” – fogalmazott.Viszont pozitívum, hogy gyengébb játékkal is csak két ponttal kapott ki az érdiegyüttes a nála jobban játszó, s egy hellyel előtte álló ellenféltől.„Tulajdonképpen így is lehet nézni. Sokat számított volna, ha a végjátékban ott vana centerünk, de így is meg volt a lehetőségünk a győzelemre, de mi engedtük ki akezünkből.” – jegyezte meg Valaczkay Gábor.Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 20. fordulóBKG-VMG DSE–Zalaegerszegi KK 69–71 (23–13, 15–14, 9–21, 22–23)

Címkék