Ígéretes szezonkezdet!

Három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az Érdi Torna Club hat akrobatikus torna egysége az idei első pontszerző versenyen, Abonyban.

Hasonló tartalmaink:

Mint beharangoztuk , a március 25-i, abonyi viadallal kezdi meg az év versenyeit az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya, amely egyelőre még csak hat egységet indított, ám a következő versenyeken már több kettes és hármas is összeáll.

Nos, az érdiek nem panaszkodhatnak az abonyi verseny eredményeire. Ugyan még messze van a csúcsforma és vannak kijavítani való hibák, de optimistán lehet tekinteni a jövőbe, mivel az újonc ketteseknék a Katona Lilla és Csurgai Jázmin alkotta egység épp a Kovács Kíra–Dávid Fruzsina alkotta duót megelőzve lett aranyérmes. A gyermek korosztályban Balogh Máté és Töpler Natasa párosa is aranyérmes lett, míg Schuman Márton és Csákány-Csáfordi Míra a harmadik helyen végzett.

A hármasoknál – szintén gyermek korosztályban – a Pelczel-Nagy Eszter, Mák Virág és Mezei Boglárka alkotta trió sem maradt érem nélkül, miután nyakukba bronzérem került.

A legrutinosabbaknál, azaz az új 11-16-os korosztályban Kis Vanda, Balogh Dorka és Sárdi Borbála hármasa is aranyérmes lett.

„Jól szerepeltek a mostani felkészültségi állapotuknak megfelelően jó gyakorlatokat mutattak be, de természetesen voltak még hibák, amiket javítanunk kell. Viszonylag gyengébb volt a népesség a versenyen, úgyhogy még kevesen voltak egy-egy kategórián belül, de látjuk, min kell javítanunk” – értékelt Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője.

Az abonyi viadalt követően legközelebb április 14-én, Szegeden, majd május 13-án, az FTC rendezésében, végül május 25-én, a BASE szervezésében rendezett pontszerző versenyeken indulnak az ÉTC akrobatikus tornászai. A már hagyományos ÉTC-Kupát pedig várhatóan októberben tartják a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában.

Az Érdi Torna Club eredményei az Abony Kupáról:
újonc kettes:
Kovács Kíra–Dávid Fruzsina 2., Katona Lilla–Csurgai Jázmin 1.
gyermek kettes: Balogh Máté–Töpler Natasa 1., Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra 3.
gyermek hármas: Pelczel-Nagy Eszter–Mák Virág–Mezei Boglárka 3.
11–16: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 1.

 

Címkék