Helyreigazításokat kért az érdi hivatal a valótlanságot közlő médiumtól

Helyreigazításokat kért az érdi Polgármesteri Hivatal a valótlanságot közlő országos médiumoktól, miután a www.alfahír.hu hírportál vasárnap kora délután az érdi plakátrongálásokkal kapcsolatban valótlanul állította, hogy “Érd város aljegyzője maga hívta fel a jobbikos jelöltet”, továbbá annak ellenkezőjére utaló hamis látszatot keltett, hogy Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala köztisztviselője párttól függetlenül végzi-e a munkáját.

Hasonló tartalmaink:

Vasárnap több párt is közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy Érden több tucat plakátot megrongáltak ismeretlenek. T. Mészáros András polgármester is megszólalt az ügyben, azt írta: “a leghatározottabban elítéljük a plakátrongálásokat!”

Közölte azt is, hogy a plakátrongálások ügyében dr. Bács István alpolgármester vasárnap kora délután megtette a rendőrségi feljelentést.

Dr. Mecsériné Szilágyi Erzsébet, Érd város jegyzője a mai napon helyreigazítási kérelemmel fordult a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány által működtetett  www.alfahír.hu hírportálhoz, amiért hamisan állították, hogy Érd város aljegyzője” telefonon felhívta Vágó Sebestyént, a Jobbik Magyarországáért Mozgalom  egyéni jelöltjét az Érd területén lévő összetört plakátok ügyében. Továbbá azért, mert cikkükben nnak ellenkezőjére utaló hamis látszatot keltettek, hogy Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala köztisztviselője párttól függetlenül végzi-e a munkáját.

Dr. Mecsériné Szilágyi Erzsébet arra kérte a hírportált, hogy  a megjelent cikkhez hasonló módon szíveskedjenek közzétenni az alábbi helyreigazító közleményt:

„Helyreigazítás a www.alfahír.hu portálon 2018. 03. 25. napján “Mi sem tépkedjük le az ellenzéki plakátokat, eddig ez itt nem volt szokás” címmel közzétett cikkben közölt valót-lan tényállításainkkal összefüggésben.

Valótlanul közöltük, hogy Érd város aljegyzője, aki egyben a választási iroda tagja telefonon felhívta Vágó Sebestyént, a Jobbik Magyarországáért Mozgalom egyéni jelöltjét az Érd Város területén történt plakátok letépésének ügyben, ilyen telefonhívás ugyanis sem ebben az ügyben, sem más ügyben nem történt. Ezzel összefüggésben alaptalanul vontuk kétségébe Érd Megyei Jogú Város köztisztviselőjének pártfüggetlenségét.”

 

Címkék