Kis-Kasza Miklós bronzérmes!

Egyéniben ötödik, férfi párosban bronzérmes lett oldalán Kollár Tamással a debreceni U15-ös országos tollaslabda bajnokságon Kis-Kasza Miklós.

Hasonló tartalmaink:

Eredetileg öt sportoló képviselte volna az Érdi VSE-t a Debrecenben rendezett U15-ös korosztályos országos bajnokságon, ám ujjtörés miatt Nika Roland végül nem tudott részt venni a viadalon. Azonban így is négy érdi mérette meg magát a versenyen: Kis-Kasza Miklós, Harmos Márton, Becker Vanda és az U13-as válogatott Schvirján Zsófia. Az érdiek közül Kis-Kasza Miklós egy másik korosztályos válogatott versenyzővel, az OSC-ben pallérozódó Kollár Tamással férfi párosban egészen az elődöntőig menetelt, ám a nehezebb ágon hazánk egyik legjobb kettősével néztek farkasszemet. Kis-Kaszáék ugyan az első játszmát 21:19-re megnyerték, majd a másodikban meccslabdájuk is volt 20:19-nél, de nem tudtak élni vele, az összeszokott debreceni-hajdúszoboszlói kettős egyenlített, majd megnyerte a meccset, így az érdi tollaslabdázó bronzérmet szerzett.
Tornai Tibor tanítványa egyéniben is szépen menetelt előre, ám a sors pikantériája, hogy az elődöntőben épp párostársa, Kollár Tamás egy rendkívül kiélezett találkozón felülmúlta, így az ötödik helyet szerezte meg.
Harmos Márton a csoportküzdelmek során szépen játszott, de három mérkőzését nem tudta megnyerni a rendkívül erős mezőnyben.
A rekordlétszámot és az ennek megfelelő rangot hozó országos bajnokságon a lányoknak is nehéz dolguk volt. Becker Vanda hiánya nyitott győzelemmel, seregélyesi ellenfele a folytatásban legyőzte, így nem tudott csoportja élén végezni, s nem került a főtáblára. Hozzá hasonló utat járt be a tapasztalatszerzés miatt az eggyel nagyobb korosztályban induló U13-as Schvirján Zsófia, aki háromból két meccsét is megnyerte, de ő sem került a 32-es főtáblára.
„Hiába volt szinte mindenütt papírforma eredmény, azért nyílt sisakos küzdelmek zajlottak. Mondták többen is, hogy régóta nem láttak ilyen jól szervezett, erős országos bajnokságot. Régen volt ilyen jó, a szervezők minden részletre odafigyeltek, a vendéglátástól kezdve a műsorig” – fogalmazott az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője, Tornai Tibor. „Kiugróan erős volt a mezőny, U15-ben nagyon nagy és kiegyensúlyozott a mezőny. Egy bronzot sikerült elhoznunk, de mindenki várakozáson felül teljesített” – jegyezte meg.

Címkék