Bevette a Hódost az ÉRD!

Szinte végig vezetett, és végül 24–21-es győzelmet aratott a DVSC-TVP vendégeként az ÉRD a női kézilabda NB I 19. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdett a DVSC-TVP vendégeként a Hódos Imre Sportcsarnokban az ÉRD, amely Krpezs-Slezák Katarina és Andjela Bulatovics góljaival rögtön kétgólos előnybe került, ezt követően viszont egy perc alatt egyenlítettek Jelena Deszpotovics és Csáki Viktória góljaival a hazaiak. Majd Janurik Kinga hamarabb kezdte meg a védések sorát, mit poszttársa, Horváth-Pásztor Bettina, ennek köszönhetően az ÉRD ismét ellépett, s hét perc alatt már 5–2-re vezetett.

Aztán egyre jöttek a Horváth-Pásztor-védések is, mégis, a rengeteg lövést rontó és a támadásokba is gyakran belehibázó hazaiak nem jelentettek veszélyt az érdiek vezetésére, így Szabó Edináék a folytatásban biztosan őrizték három-négygólos előnyüket, és a szünetre is az első harminc percben ötször eredményes Krpezs-Slezák Katarina vezetésével vonultak 13–9-es előnnyel.

A második félidő elején ha nehézkesen is, de feljött két gólra a Loki, azonban Szabó Edina remekül időzített időkérése után rendezte a sorokat, Tóth Gabriella két, és Kiss Nikolett egy bombája után még Janurik Kinga is védett egy akkorát, hogy ünneplését az egész Hódos hallotta. Így a félidő derekához érkezve néggyel ment a vendég csapat (13–17). A folytatásban még próbált hét a hat ellen is támadni a házigazda DVSC, amely próbálta menteni a menthetőt, de az ÉRD nem hagyta magát, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett is remekelt, s ugyan a túloldalon Tóvízi Petra is megszórta magát, az ÉRD a kezdést leszámítva csak 2–2-nél nem volt előnyben, de végig vezetve vette be a Hódos Imre Sportcsarnokot, miután 24–21-re nyert.

– Nagyon kemény mérkőzésre számítottunk. Debrecenben mindig nehéz nyerni, bármelyik csapatnak. Felkészültünk minden meglepetésre, így nem is okozott meglepetést a Debrecen, amely végig küzdött és nem adta fel. Azt hiszem, amivel felülmúltuk a Debrecent, hogy amikor kellett és gyengébb periódusba kerültünk, akkor nekem is sokat segítettek a védők és ezért van egy poszton két egyforma játékosunk, mert bárki van a pályán, mindent belead a győzelemért, ezért vagyunk ilyen jó csapat. Büszke vagyok a csapatra – mondta Janurik Kinga.

– A mérkőzés elején a lelkesedésünkből adódóan több hibát is elkövettünk támadásban, nem úgy jöttek ki a dolgok, kapkodtunk, eladtuk a labdákat és ziccereket hibáztunk, aztán elkezdett összeállni a védekezés és ezáltal a támadást is rendezni tudtuk. Azzal tudtunk zárkózni, persze a kapusteljesítmény mellett. A fehérvári meccshez képest most éreztem azt, hogy mindenki küzdött és együtt, egy cél felé halad a pályán, de nem sikerült pontot szereznünk – nyilatkozta Tóvízi Petra, a DVSC beállója.

– Éreztem a lehetőséget. Az ÉRD-nek volt két kemény mérkőzése a Magyar Kupában, de úgy gondolom, ezt mentálisan nehéz megélni, mert egy sikerrel érkeztek, sikerült felpörögniük egy bizonyos szintre, de érezhettük, hogy magukhoz képest tompák voltak. Ezért bosszant, hogy nem éltünk a lehetőséggel. Jól küzdött az ellenfél, amelynél nagyon jó kapusteljesítmény is volt, ez megpecsételte a so4rsunkat. Sorsdöntő szituációkban hibáztunk ziccereket – fogalmazott Vida Gergő, a DVSC-TVP szakvezetője.

– A hétvége fáradtsága kicsit látszódott a csapaton, de azt gyorsan lezártuk és készültünk erre a meccsre. Tudtuk, hogy a Debrecennek minden pontra szüksége van, ennek jegyében készültünk. Számítottam rá, hogy Grigel visszatér, ennem függvényében nem volt meglepetés. Amennyire lehet, felkészültünk, aztán egy nagy küzdelem alakult ki. Mindkét csapatnak lehet gratulálni, mindkét kapuban remek teljesítmény volt, de azt hiszem, Janurik Kinga a mezőny fölé nőtt, remek teljesítménnyel segítette csapatát és ezt eldöntötte a két pont sorsát – értékelt Szabó Edina.

NŐI KÉZILABDA NB I, 19. FORDULÓ
DVSC-TVP–ÉRD 21–24 (9–13)

Debrecen, 1300 néző. V: Hargitai, Markó

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR– Varsányi 2, Hajduch, Zamfirescu 1, Sirián, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 1
Csere: Lajtos, Szabó D. (kapusok), TÓVÍZI 5, Csáki 5 (3), Grigel 1, Pálsdóttir, Hársfalvi 1, Román 2 (1)
Edző: Vida Gergő

ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 8 (1), KISS N. 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Signaté 1, Gávai
Csere: Foggea (kapus), TÓTH G. 5, C. Lassource, Roberts 2 (1), Szabó L. 1 (1)
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 8. p.: 3–6. 18. p.: 5–7. 25. p.: 7–11. 37. p.: 12–14. 42. p.: 13–17. 51. p.: 16–20. 56. p.: 19–22.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek:
6/3, ill. 6/3

Címkék