Tizenöt érem három helyszínről!

Mezőfalván a diák egyes és kettes korosztály a területi bajnokságon, Kaposváron a junior szabadfogásúak léptek szőnyegre az Érdi Spartacus SC birkózói közül, míg Végh Artúr bronzérmes lett a törökországi Győzelem Kupán.

Hasonló tartalmaink:

Mezőfalván rendezték meg a Diák I-II. korosztály szabadfogású területi bajnokságát, ahol a közép-magyarországi egyesületek szép számmal jelentek meg. Az érdieknél 23 kilogrammban Bori Richárd, 29 kilóban Narancsik Bence, 38 kilóban Marczinkovics Kovács Keve személyében tudtak bajnokok lenni. A többiek közül Szenicza Nimród (29 kg) és Gyenes Bence (58 kg) ezüst-, Jakab Dániel (42 kg), Kaszás Elza (42 kg), Sipos Milán (46 kg), és Balogh András (58 kg) bronzérmes lett. Továbbá öt ötödik helyezéssel a csapatverseny harmadik helyét szerezték meg az egyesületek rangsorában. Ezáltal nyolc érdi is ott lehet a korosztály szabadfogású országos bajnokságán.

Kaposváron a junior szabadfogásúak minősítési versenyén az érdiek két ezüst- és három bronzérmet jegyeztek. 79 kilóban Végh Richárd és Mezei Patrik is két győzelemmel kezdett csoportjában, majd az elődöntőben nem volt szerencséjük, hiszen egymás ellen vívtak a döntőért. A fináléba Végh Richárd jutott be, aki ESMTK-s ellenfelétől kikapott, így ezüstérmes lett, míg Mezei Patrik a dobogó legalsó fokára állhatott.

92 kilóban Pataki Sámuel négyfős csoportjában egy vereség mellett két meccset nyert, így másodikként végzett, míg a 97 kilogrammosoknál Molnár Tamás második lett csoportjában, az elődöntőben kikapott, de a vigaszágon eljutva végül bronzérmet szerzett épp csapattársát, a negyedik helyen záró Varga Dánielt legyőzve. A 61 kilogrammosok között Berta Mike is bronzérmesként zárt. Ami a helyezetteket illeti, Buzás Patrik 70, Mezei Dominik 74 kilóban lett negyedik. Az Érdi Spartacus öt dobogós, és három pontszerző helyezésével a csapatok pontversenyében első helyen végzett.

Címkék